TILBAKE: Åslaug Haga kom tilbake som stortingsrepresentant for Akershus tirsdag etter å ha vært sykmeldt siden 16. juni.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TILBAKE: Åslaug Haga kom tilbake som stortingsrepresentant for Akershus tirsdag etter å ha vært sykmeldt siden 16. juni. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Vil ikke snakke om stabbur og skatt

Åslaug Haga (Sp) tilbake på tinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åslaug Haga (Sp) var tirsdag tilbake på Stortinget, full av pågangsmot og med planer for hvordan regjeringen skal vinne valget i 2009. Men den tidligere Sp-dronningen var lite villig til å snakke om stabbur- og skattesakene.

- Jeg er glad for å være tilbake på jobb etter sykmeldingen, og jeg er glad for å være tilbake i politikken, fastslo Åslaug Haga på en pressekonferanse på Stortinget tirsdag formiddag.

Voldsomt press

Omstridte saker som stabbursutleie i hagen uten Ås kommunes tillatelse, og en ulovlig oppsatt brygge på sommerstedet i Nordfjord, la et voldsomt press på den tidligere Sp-dronningen i vår. Voldsomt medietrykk og høyt blodtrykk førte til at hun 19. juni trakk seg både som olje- og energiminister og som partileder.

- Jeg har erkjent at det har vært gjort feil, og det er blitt rettet opp. Skattesaken er ennå ikke ferdigbehandlet, og dersom det mot formodning er gjort feil, skal jeg selvsagt gjøre opp, var alt Haga ville si om sakene som var med på å ødelegge hennes politiske karriere.

Vil hjelpe

Hva hun gjør etter denne stortingsperioden aner hun ikke, men Haga er fast bestemt på å hjelpe regjeringen til å vinne valget.

- Når vi skal vinne valget i 2009, så fordrer det et prosjekt som skinner av handling. Jeg kommer til å utfordre regjeringen på å ha et tydelig prosjekt de neste månedene, lovet Haga.

NTB