VIL IKKE SONE I NORGE: Seks av ti utlendinger som ble overført til soning i hjemlandet i fjor, ba selv om å få dra fra Norge. På bildet: Halden fengsel. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VIL IKKE SONE I NORGE: Seks av ti utlendinger som ble overført til soning i hjemlandet i fjor, ba selv om å få dra fra Norge. På bildet: Halden fengsel. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Vil ikke sone i Norge

Seks av ti utlendinger som ble overført til soning i hjemlandet i fjor, ba selv om å få dra fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Av de 30 utenlandske fangene som i fjor ble overført til soning i hjemlandet, var det 18 som selv hadde bedt om det, skriver Dagsavisen.

- Mange av dem som ber om overføring til hjemlandet, har ingen sterk tilknytning til Norge. Flesteparten av dem kvalifiserer dessuten til å bli utvist etter endt soning. Dermed skal de ikke tilbakeføres til det norske samfunnet, sier avdelingsdirektør Sissel Kofoed i Justisdepartementets kriminalomsorgsavdeling.

De øvrige tolv fangene som ble overført til sine hjemland, ble overført mot sin vilje. De som hadde bedt om det selv, ble overført til Litauen, Polen, Portugal, Nederland og Storbritannia.

Regelverket for soning i hjemlandet skiller ikke mellom typer lovbrudd. Men det er et krav om at innsatte ikke skal tjene på å bli overført. Søknaden kan dermed bli avslått dersom overføringen kan ende med løslatelse eller «urimelig stor avkorting av dommen».

Norske myndigheter har som målsetting å få flere utenlandske fanger til å sone i hjemlandet.

(NTB)