Vil ikke spekulere i selvmord

Gamal Hosein sa i retten i dag at han ikke har noen formening om hva som kan ha skjedd med kona Gry Hosein (28). Han vil ikke spekulere i om hun kan ha tatt livet av seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Kjetil Omholt ville vite om Hosein hadde noen teori om hva som kunne ha skjedd med Hoseins kone som ble funnet død i Porsgrunnselva 6. mars i fjor. Hosein sa han ikke hadde noen formening om hva som kan ha skjedd.

- Kan hun ha tatt livet av seg? spurte Omholt.

- Jeg betraktet det som om Gry var fornøyd med livet. Jeg kan ikke si om det var selvmord eller ikke. Der og da var det ingenting som tydet på selvmord, sa Hosein.

Aktor viste til at obduksjonsrapporten beskriver sår og skader Gry hadde på halsen og som skal ha oppstått før hun døde. Gamal Hosein hadde ingen forklaring på hvordan Gry kan ha fått sårene.

Omholt viste også bilder av skader på Gamal Hoseins kropp. Bildet var tatt 25. januar i fjor og viste skader på Hoseins høyre kne og venstre hånd.

Den drapstiltalte 37-åringen forklarte merkene på kneet med at han hadde gått med søpla og falt på isen bak Faresgrillen der de arbeidet. Dette skal ha skjedd før kona Gry Hosein forsvant 13. januar i fjor.

Fall og brannskader

- Det var glatt og grus der, forklarte Hosein.

Merkene på venstre hånd forklarte han med at han hadde fått brannskader under matlagingen på arbeidsplassen.

- Eller så kan det være kassaapparatet som det var noe galt med da vi overtok det fra den forrige eieren, sa Hosein.

Ifølge påtalemyndigheten har Gamal Hosein kvalt sin kone Gry og siden dumpet henne i Skienselva i januar i fjor.

Elden kritiserte aktor

- Aktor bruker politiforklaringene på en meget spesiell måte, sa forsvareren da han avbrøt utspørringen fra statsadvokat Kjetil Omholt.

Elden mente at Omholt konstruerte motsetninger mellom forklaringen i retten og politiforklaringene, ved kun å lese opp deler av forklaringene.

- Men jeg kommer til det siste i forklaringen senere, forsvarte Omholt seg.

- Var en god venn av nevøen min

Statsadvokaten fortsatte etter pausen i dag med å spørre Hosein om han husket en samtale med kona Gry Hoseins kusine etter at Gry hadde forsvunnet 13. januar i fjor. Omholt lurte på om han husket at kusinen hadde nevnt nevøen i Israel.

- Hun sa noe om at Gry var god venn med nevøen min og hun fortalte at Gry ikke hadde det så bra. Jeg mente Gry og jeg hadde det bra og tolket det ikke som om Gry hadde det problematisk, forklarte Hosein.

Da viste Omholt til at kusinen har forklart at hun sa at nevøen og Gry hadde et «nært forhold».

- Er det da «nært forhold» som skal være motstridende, spurte rettens administrator Jahn Mydland.

- Nei, men i forklaringen sa han også at nevøen hadde besøkt Gry flere ganger. Dette sa Hosein ikke noe om nå i retten, mente Omholt.

- Jeg tror ikke det er sant at det har vært et forhold, sa Hosein.

- Men hva med dem som hevder noe annet, spurte statsadvokat Kjetil Omholt.

- Det er helt uvirkelig. Han er og var bare et lite barn, svarte Gamal Hosein.

Hosein ble også spurt om han kjente til Grys hemmelige mobiltelefon. Han kjente ikke til denne og heller ikke at hun skal ha brukt 13.000 kroner på kontantkort.

- Hun har stadig fått penger av meg, og tok jo stadig penger fra kassa til å handle, sa Gamal Hosein.

Han tror ikke Gry tok penger fra kassa uten at han la merke til det.

Tårer i retten

Gamal Hosein (37) gråt i retten da han ble spurt hvorvidt han kjente til at Gry hadde hatt en spontanabort.

Ifølge aktor, statsadvokat Kjetil Omholt, har en venninne av Gry fortalt at Gry skal ha hatt en spontanabort mens hun var i Israel. Venninnen har forklart i politiavhør at Gry skal ha sagt at hun trodde nevøen til Gamal var faren. Hosein skal ha vært i Norge i seks uker mens dette skal ha skjedd.

- Etterforskeren fortalte meg det. Det var sjokkerende. Jeg kan ikke tro det, sa Gamal Hosein med grøtet stemme i Skien og Porsgrunn tingrett.

Truet med syre

Aktor spurte også om Gamal Hosein hadde hørt at moren til nevøen skal ha spyttet etter Gry og truet med å kaste syre på henne.

- Gry fortalte det, svarte Hosein.

- Er ikke det en voldsom reaksjon overfor noen som på en hyggelig måte tar seg av barna sine, spurte aktor.

Ifølge Gamal Hosein var kona til broren hans, moren til nevøen som Gry skal ha hatt et forhold til, en vanskelig og dominerende dame.

- Hun hadde konflikter med nesten alle, svarte Hosein.

(NTB)