Vil ikke spekulerere i om brannen er påsatt

Brannteknikere på plass. Leter etter arnestedet og brannårsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er veldig vanskelige arbeidsforhold her nå. Det renner så mye vann fra tredje etasje, så det er stor fare for nedfall, sier politioverbetjent Helge Hovin ved teknisk avdeling i Sør-Trøndelag politidistrikt fra branntomta til Dagbladet.no.

Fem brannteknikere er nå på plass ved brannstedet i Trondheim sentrum. Der skal de forsøke å finne brannårsak og hvor brannen startet, det såkalte arnestedet.

- Nå har vi fått orientert oss litt. Vi skal ta en avgjørelse om vi skal fortsette arbeidet gjennom helga. Om det er sikre nok arbeidsforhold, sier han.

Dagens Næringslivs papirutgave skriver i dag at bevis i gjengsaken kan ha gått tapt i Trondheims-brannen.

- Nå skal brannteknikere undersøke stedet. Jeg ønsker ikke å spekulere i om brannen har vært påsatt for å fjerne bevis, sier leder og statsadvokat Geir Kavli i Utbytteteamet i Økokrim, som etterforsker gjengsaken.

Onsdag forrige uke gjennomførte politiet i Oslo og Brasil en storaksjon mot blant annet b-gjengen. Til sammen 11 personer er siktet og varetektsfengselt i saken i Norge. Ti av dem kommer fra samme familie. I Natal i Brasil er fem nordmenn pågrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer