- Vil ikke stå og se på en ikke-eksisterende våpenhvile

FN's generalsekretær Ban Ki-Moon vil sette inn sivile FN-observatører i Syria.

KRIGEN I SYRIA: Mer enn ett år etter at uroen brøt ut i Syria, klarer ikke det internasjonale samfunnet bli enige om hva som må til for å løse krisen. Foto: ScanpixNTB
KRIGEN I SYRIA: Mer enn ett år etter at uroen brøt ut i Syria, klarer ikke det internasjonale samfunnet bli enige om hva som må til for å løse krisen. Foto: ScanpixNTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den diplomatiske dragkampen om Syrias framtid fortsetter til tross for mer enn ett år med uro, opptøyer, overgrep og krig. I dag raste kampene på ny i det krigsherjede landet.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon la i dag fram sin anbefaling om observatørstyrken UNMIS videre arbeid i Syria. Styrken ble trukket ut av landet 16. juni på grunn av den økende voldsspiralen i landet.

Istedenfor å observere en ikke-eksisterende våpenhvile, ønsker nå FN's generalsekretær at UNMIS skal jobbe med å sikre en politisk løsning i det krigsherjede landet.

Ban Ki-moon ønsker å få inn sivile observatører istedet for de militære observatører som tidligere var inne i landet

Dyp splittelse Generalsekretæren vil sende 100 sivile medarbeidere med fokus på en politisk løsning og spørsmål som menneskerettigheter, skriver al-Jazeera nå ikveld.

Det dypt splittede sikkerhetsrådet må ta en avgjørelse på hva de skal gjøre med oppdraget før 20. juli, da Syria-mandatet utløper. Rådet skal etter planen diskutere saken onsdag og stemme 18. juli.

De 15-medlemslandene i Fn's sikkerhetsråd vedtok i april utplasseringen av opptil 300 ubevæpnede militære observatører til Syria for å kontrollere en våpenhvile som så langt har latt vente på seg. Oppdraget var en del av en seks punkts fredsplan som ble foreslått av FN-utsending Kofi Annan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer