Vil ikke straffeforfølge mannen som tente på seg selv

- Fremstår som en person i en fortvilet situasjon, sier oslopolitiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går formiddag stormet en mann i 40-årene mot Oslo tinghus etter å ha satt fyr på seg selv.

40-åringen med norsk statsborgerskap og tunisisk opprinnelse ligger i koma på Oslo universitetssykehus med alvorlige brannskader på overkroppen, men medievakt ved Oslo Universitetssykehus, Hedda Holth, sier at sykehuset ikke ønsker å kommentere mannens tilstand. Hun henviser til politiet:

- Enn så lenge ønsker vi ikke å kommentere denne saken, sier Holth til Dagbladet.

Ifølge NTB er mannen lagt i kunstig koma, og det er dermed ikke mulig for politiet å få snakket med ham.

- Ingen straffereaksjon Politiadvokat Hans Christian Ingebrigtsen ved Voldsavsnittet, Oslo politidistrikt har i formiddag gått gjennom saken.

- Det blir ikke aktuelt med noen straffereaksjon fra politiet i denne saken, sier politiadvokaten til Dagbladet

Politioverbetjent Grete Metlid utdyper:

- Vi har vurdert saksforholdet ut ifra de opplysningene vi nå har. Dette kunne vært håndtert som en ordensforstyrrelse, men dette fremstår først og fremst som en person i en fortvilet situasjon. For oss er dette en undersøkelsessak, og vi vil avhøre mannen så snart det er tilrådelig. Så langt jeg vet ligger han fortsatt i koma, og skal opereres iløpet av dagen, men han skal være utenfor livsfare, sier Metlid til Dagbladet

Hun understreker at det fortsatt er en del ubesvarte spørsmål som politiet håper å få klarhet i etter å ha avhørt mannen.

- Framsto som sinnsforvirret Mannen i 40-årene oppsøkte et advokatkontor like i nærheten av tinghuset kort tid før han tente på seg selv. Der avleverte han papirer som forteller at mannen er utsatt for et komplott.

- Kontordamen snakket med ham. Han var helt fortvilet, og skulle legge igjen noen papirer, fortalte Roli til Dagbladet i går.

- Vi fikk fire fem ark, samt en konvolutt som han skriblet noe på. Han sa at han var utsatt for et komplott, og at ingen kunne hjelpe ham. NAV var en del av dette komplottet. Han framsto sinnsforvirret, sier Roli.