Vil ikke svare på hvem som betalte for kronprinsparets luksusferie om bord i yacht til 2 millioner i uka

Professor i statsvitenskap kaller svaret en innrømmelse.

MILLIONBÅT: Det koster 250 000 dollar i uka, omlag 2 millioner kroner, å leie luksusyachten «Mia Elise». Foto: CharterWorld / Nina Hansen / Dagbladet
MILLIONBÅT: Det koster 250 000 dollar i uka, omlag 2 millioner kroner, å leie luksusyachten «Mia Elise». Foto: CharterWorld / Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kronprinsparet og deres barn skal tidlig i august ha feriert om bord i luksusyachten «Mia-Elise», som koster over 2 millioner kroner å leie i uka.

Hvem som betalte for luksusoppholdet, er det ingen som vil svare på. Det var Se og Hør som først omtalte saken. 

- Gir ikke ut slikt Kronprinsparet var det ikke, ifølge kommunikasjonssjefen ved Slottet, Marianne Hagen.

- Vi kommenterer ikke privat program. Kronprinsparet har ikke leid noen båt i sommer, skriver hun i en SMS til Dagbladet. 

Om de fikk oppholdet sponset, om noen spanderte på dem - eller om de betalte ut av egen lomme - er uvisst. Utleierne av båten, selskapet Rentabo, vil heller ikke kommentere kronprinsparets reise. 

- Vi gir ikke ut slik informasjon. Ferietid er privattid, sier Christa Wild i Rentabo, som leier ut luksusyachten, til Dagbladet. 

Ifølge hjemmesidene deres koster det 250 000 dollar i uka å leie «Mia Elise», som har et mannskap på ni og plass til tolv personer fordelt på seks rom. 

I den øverste av i alt tre etasjer, er et jacuzzi under åpen himmel. Det er også et treningssenter og et luksuriøst TV-rom om bord i den 50 meter lange yachten som er utstyrt med flere luksuriøse soverom og oppholdsrom. 

Bryllup på privat øy Interiøret er designet av en av USAs fremste yachtdesignere, Patrick Knowles, og er utstyrt med vannskuter, wakeboard, vannski, bananbåt, «tube», dykkerutstyr, fiskeutstyr og snorkelutstyr. 

Det var etter bryllupet til prinsesse Carolines yngste sønn, Pierre Casiraghi fra Monaco og italienske Beatrice Borromeo, 1. august på familiens private øy i innsjøen Lago Maggiore i Italia, at kronprinsparet og barna gikk om bord i yachten. 

Den siste tida har yachten oppholdt seg i Tyrrenhavet i Middelhavet, vest for det italienske fastlandet, ifølge Marine Traffic

- En innrømmelse Professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Trond Nordby, sier det er demokratisk viktig at folket vet hvor kongehuset får pengene sine fra, og liker derfor slottets hemmelighold svært dårlig. 

- Når de svarer «ingen kommentar» på hvordan ferien er finansiert er det egentlig en innrømmelse fra slottets side. Det er som å si at vi har rent mel i posen ofte, men ikke alltid, sier republikaneren Nordby.

Han minner om at idrettsbevegelsen må oppgi hvilke sponsormidler de får inn, dersom det er slik at noen andre har betalt kronprinsparets ferie for dem. Nordby mener videre at kronprinsparets råflotte sommerferie sender helt feil signal ut til befolkninga.

- Hver sommer leser vi om barn som lever under fattigdomsgrensa og ikke har råd til å dra på sommerferie. Da er det feil at et symbol som det kronprinsparet er, koster på seg slike dyre ferier, uansett hvem som betaler. Her kunne de valgt en langt mer moderat linje, sier Nordby. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer