Vil ikke svare

Det er arbeids - og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) som har det overordnede ansvaret for Nav. Men hun vil ikke uttale seg om de omstridte uttalelsene fra Nav-legen. - Feigt, sier Rødt.

TAUS: Arbeids - og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) ønsker ikke å svare på spørsmål omkring Nav-legens uttalelser. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TAUS: Arbeids - og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) ønsker ikke å svare på spørsmål omkring Nav-legens uttalelser. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Som arbeidsgiver kan du godt kreve at den ansatte skal møte hver dag, for eksempel ved liggende transport, for å dokumentere at funksjonstapet fortsatt er der. Det er ikke sikkert det blir noen god stemning på jobben, men i prinsippet kan du det.

Det er blant sitatene i et foredrag til arbeidsgivere i 2019 holdt av rådgivende lege i Nav Oslo, Gudleik Leir, som Dagbladet nylig omtalte.

Dagbladet er kjent med at legen fortsatt jevnlig holder det samme foredraget.

Det er arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) som har det overordnede ansvaret for Nav, men hun velger å være taus om saken.

- Feigt

Spørsmålene Dagbladet har stilt arbeidsministeren, er følgende:

  • Stiller arbeidsministeren seg bak uttalelsene fra rådgivende lege i Nav Oslo?
  • Mener arbeidsministeren det er riktig å råde arbeidsgivere til i større grad å bestride sykemeldinger og inndra egenmeldinger?
  • Regjeringen har varslet en tillitsreform i offentlig sektor. Vil Nav også gå inn under denne?

I sitt svar henviser arbeidsdepartementet til Nav og skriver at de har varslet Nav om at Dagbladet vil ta kontakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer