Vil ikke ta betalt for asylsøkernes overnatting på Stordalen-hotell

- Penger har ikke vært et tema for oss, dette er ren ryggmargsrefleks, sier hotelldirektøren.

HUSLY: 40 asylsøkere tilbrakte natt til søndag på Stordalens flyplasshotell. Foto: Choice Hotels og Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HUSLY: 40 asylsøkere tilbrakte natt til søndag på Stordalens flyplasshotell. Foto: Choice Hotels og Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag kveld flyttet 48 asylsøkere inn på Petter Stordalens Quality Airport Hotel Gardermoen.

UDI har inngått en avtale med Stordalen om å huse 50 asylsøkere på hotellet for å demme opp for den ekstraordinære situasjonen politiet nå opplever. 

- Ingen faktura Avtalen er ifølge Aftenposten, som først meldte om saken, verdt 65 000 kroner. 

Nå sier hotellets administrerende direktør Stig Kristiansen at de ikke kommer til å kreve penger for rommene de stiller til disposisjon.

Han har registrert at Stordalen har fått kritikk for å ha økonomiske baktanker.

- Penger har ikke vært et tema for oss, dette er ren ryggmargsrefleks. Vi gjør mye av slike ting gjennom hele året. For oss handlet dette om å stille med bemanning og kapasitet. Jeg kommer ikke til å sende noen faktura på disse døgnene, sier Kristiansen til Aftenposten.

Tilbø å huse 1000 Det var i et intervju med TV 2 i april at Stordalen tilbø seg å huse 1000 flyktninger på kort varsel i sine hotellet. På fredag ble tilbudet gjentatt.  

Da Dagbladet snakket med UDI på lørdag sa de at de ikke visste hvor mye de ender opp med å betale for Stordalens hotellrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.