HUSLY: 40 asylsøkere tilbrakte natt til søndag på Stordalens flyplasshotell. Foto: Choice Hotels og Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HUSLY: 40 asylsøkere tilbrakte natt til søndag på Stordalens flyplasshotell. Foto: Choice Hotels og Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Vil ikke ta betalt for asylsøkernes overnatting på Stordalen-hotell

- Penger har ikke vært et tema for oss, dette er ren ryggmargsrefleks, sier hotelldirektøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld flyttet 48 asylsøkere inn på Petter Stordalens Quality Airport Hotel Gardermoen.

UDI har inngått en avtale med Stordalen om å huse 50 asylsøkere på hotellet for å demme opp for den ekstraordinære situasjonen politiet nå opplever. 

- Ingen faktura Avtalen er ifølge Aftenposten, som først meldte om saken, verdt 65 000 kroner. 

Nå sier hotellets administrerende direktør Stig Kristiansen at de ikke kommer til å kreve penger for rommene de stiller til disposisjon.

Han har registrert at Stordalen har fått kritikk for å ha økonomiske baktanker.

- Penger har ikke vært et tema for oss, dette er ren ryggmargsrefleks. Vi gjør mye av slike ting gjennom hele året. For oss handlet dette om å stille med bemanning og kapasitet. Jeg kommer ikke til å sende noen faktura på disse døgnene, sier Kristiansen til Aftenposten.

Tilbø å huse 1000 Det var i et intervju med TV 2 i april at Stordalen tilbø seg å huse 1000 flyktninger på kort varsel i sine hotellet. På fredag ble tilbudet gjentatt.  

Da Dagbladet snakket med UDI på lørdag sa de at de ikke visste hvor mye de ender opp med å betale for Stordalens hotellrom.

De har fått en pris fra Stordalen på 650 kroner per person per døgn for kost og losji. Hvis man skulle booket et rom for i kveld, ville det kostet 1000 kroner. 

- Stordalen har ikke sendt noen regning ennå. Men dette er noe vi har tatt med beregningen og vi ser på dette overnattingstilbudet som vårt offentlige ansvar, sa Grimsmo.

- Respekt for situasjonen Hotelldirektør Kristiansen sa tidligere søndag kveld at det føles godt å kunne bidra.

- Vi hadde veldig respekt for situasjonen i går, for å gi dem hotellrom. Røde Kors har vært her, og vi har hatt et fantastisk samarbeid med dem. De var til stede på alle mulige måter, sier Kristiansen til Dagbladet.
 
Rett før klokka åtte søndag morgen transporterte Politiets Utlendingsenhet (PU) de første asylsøkerne fra hotellet. Litt før ni forlot de siste Gardermoen.