Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil ikke ta i mot Morrissey på kontoret

Fabian Stang vil be Nobel-artisten holde seg til Spektrum.

TIL NOBEL MEN IKKE TIL STANG:  Steven  Morrissey kommer til Norge for å opptre under Nobelkonserten. Han er ikke velkommen på kontoret til Stang. Foto: NTB scanpix / Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TIL NOBEL MEN IKKE TIL STANG: Steven Morrissey kommer til Norge for å opptre under Nobelkonserten. Han er ikke velkommen på kontoret til Stang. Foto: NTB scanpix / Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under Nytt på nytt på NRK i kveld sa Oslo-ordfører Fabian Stang at han ikke vil ta i mot artisten Steven Morrissey på mottakelsen på Rådhuset i forbindelse med Nobels fredspris.

- Vanligvis hilser jeg på alle artistene som skal opptre på mitt kontor. Jeg husker jeg møtte Will Smith og hans familie og at de var veldig hyggelige. Men han karen her tror jeg ikke jeg vil be inn på kontoret, sa Stang.

Grunnen er uttalelsene den tidligere The Smiths-vokalisten kom med etter 22. juli-tragedien. Til Dagbladet sier han i kveld at han står fast ved dette.

- Jeg må nok stå ved det. Selv om Nytt på nytt er et moroprogram så gjør alvoret i det å sammenlikne vår nasjons tragedie med å lage hamburgere det vanskelig for meg å være imøtekommende selv om hans jobber er å synge, ikke å snakke, sier Fabian Stang til Dagbladet.

Han sier dette ikke er noe han har formidlet til arrangørene ennå. 

- Vi må se hvem av gjestene som ønsker å komme. Om han er en av dem så vil jeg si at det er mest naturlig at han holder seg til sin oppgave i Spektrum, og at vi lar det være med et offisielt besøk hos meg.

- Åpne sår Stang begrunner avgjørelsen med at det forsatt er åpne sår etter tragedien.

- Jeg tror ikke jeg tidligere har opplevd at det er noen jeg ikke har ønsket å ta i mot. Men i dette tilfellet er det fortsatt så store åpne, vonde sår at jeg synes det er veldig uheldig å bruke 22. juli i forhold til andre ting man er opptatt av, sier Stang.

Som Dagbladet tidligere har skrevet har Morrissey sammenliknet massedrapene 22. juli med produksjon av hamburgere.

- Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Likevel er dette ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonald's og «Kentucky Fried Shit», sa han fra scenen under en konsert bare dager etter massedrapene.

Dagen etter kom artisten med en skriftlig uttalelse der han understreket at han anså drapene for å være «grusomme», men sto for det han hadde sagt.

Vil møte ham Flere har reagert sterkt på at Morrissey, som er kjent for å komme med kontroversielle utsagn, er invitert til å synge på Nobelkonserten. Stang sier han ikke vil blande seg borti konsertens valg av artist.

- Det skal jeg ikke blandet meg bort i, dette er det andre som må vurdere, sier han.

Oslo-ordføreren sier videre at han kunne tenke seg å møte artisten ved en annen anledning.

- Selv om jeg har sagt at jeg ikke har lyst til at han skal komme på mitt kontor, så skulle jeg gjerne ha møtt ham et annet sted for å formidle til ham hvor uheldig en slik uttalelse er, i håp om at han i sin kamp for dyrene aldri igjen misbruker andres følelser.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra arrangørene av Nobelkonserten i kveld.