- Vil ikke tro at han er skyldig

Foreldrene til drapsofferet Yuhang Wu beskriver den siktede fetteren som en ordentlig gutt, og har vanskelig for å tro at han er skyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SARPSBORG/OSLO: (Dagbladet): - Innerst inne ønsker vi ikke å tro at han er skyldig. Han gjorde ikke noe galt så lenge vi kjente ham i Kina, men hva som kan ha skjedd etter at han kom til Norge, vet vi ikke, forteller Heng Wu og Cuiping Huang til Dagbladet.

Ville ha med minner

Familiene til begge ofrene sitter nå på et hotellrom i Oslo, og spør seg hva som har skjedd - og hvorfor.

I går besøkte de skolen til barna sine, og fikk se vindharpa som Ningyan Yu var i ferd med å lage.

- De ville ha med seg så mange minner som mulig. Det var godt å treffe dem, og jeg tror det var godt for dem også, sier markedsansvarlig Grethe Haaland ved Musikk Instrument Akademiet.

Den siktede fetteren gikk på samme linje som Yuhang Wu på skolen i Sarpsborg.

Fetteren jobbet i et IT-selskap etter skolen i Kina, og skulle som Yuhang utdanne seg innenfor musikkelektronikk.

- De to fetterne sto hverandre ikke så veldig nært, men hadde mye kontakt gjennom familiene. De var venner, men kanskje han begynte å forandre seg etter at han kom hit? spør foreldrene seg.

Fetteren skal ha tilbrakt mye tid sammen med Yuhang og kjæresten Ningyan Yu etter at de kom til Norge sammen i fjor høst. Yuhangs foreldre forteller at 22-åringen gjorde det bra på skolen, men at han ikke var fullt så dyktig som sin jevnaldrende fetter, som han nå er siktet for å ha drept.

- Riv ruskende galt

Den siktede 22-åringen nekter enhver befatning med dobbeltdrapet.

Advokat Tor Kjærvik opplyser til Dagbladet at han vil bruke helga til å vurdere om han skal påkjære tingrettens beslutning om at han bare får tilgang til to av sakens 38 dokumenter til Borgarting lagmannsrett.

- Jeg skal bruke helga til å bestemme meg. Etter min mening er det riv, rav ruskende galt at en person kan bli fengslet i en dobbeltdrapssak uten å få vite hvorfor. Jeg bestemmer meg i begynnelsen av neste uke, sier Kjærvik.

SAMMEN I NORGE: Her er den drapssiktede fetteren (t.v.) avbildet sammen med Ningyan Yu og Yuhang Wu like etter at de kom til Norge i fjor høst. <!--FOTO-->Foto: Shanghai Morning Post<P><!--/FOTO--><!--/BTEK0--><!--BTEK1--> I SORG: Den drepte guttens foreldre, Cuiping Huang (t.v.) og Heng Wu, hadde det tøft under besøket på sønnens skole i Sarpsborg i går.