- TOTALT UAKTUELT:  - Vi har ikke grunnlag for å gå inn og overprøve kommunenes egne vurderinger. Så regjeringen vil respektere disse, sier statssekretær Kai-Morten Terning (Frp) i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
- TOTALT UAKTUELT: - Vi har ikke grunnlag for å gå inn og overprøve kommunenes egne vurderinger. Så regjeringen vil respektere disse, sier statssekretær Kai-Morten Terning (Frp) i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

Vil ikke tvinge kommuner til å ta imot flere flyktninger

Norske kommuner har sagt ja til å ta imot 752 flere flyktninger over to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statssekretær Kai-Morten Terning (Frp) i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet er det uaktuelt for regjeringen å tvinge kommunene til å ta imot flere flyktninger.

Det til tross for at stortingsflertallet går inn for at 10.000 syriske kvoteflyktninger skal tas imot i løpet av 2015 og 2016, skriver Klassekampen.

- Det er totalt uaktuelt. Vi er nødt til å lytte til kommunene, som får ansvaret med å bosette dem vi tar imot. Vi har ikke grunnlag for å gå inn og overprøve kommunenes egne vurderinger. Så regjeringen vil respektere disse, sier statssekretær Kai-Morten Terning (Frp) i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Dagen før svarfristen på departementets spørsmål til kommunene om hvordan de stiller seg til å ta imot flere flyktninger, er svaret at man kan ta imot totalt 348 flere i år og 404 neste år.

Etter det Klassekampen får opplyst, begrunner regjeringspartiene sitt nei til å ta imot flere med sprengt kapasitet i kommunene. (©NTB)