Hans Olav Syversen (KrF) blir statssekretær:

- Vil ikke utfordre Ropstad som leder

Flere peker på Hans Olav Syversen, mangeårig stortingsrepresentant og samlende KrF-profil, som ny leder i partiet. Uaktuelt, sier han selv.

PÅ VEI INN: Hans Olav Syversen (KrF) avviser at han er aktuell som ny KrF-leder, men han blir ifølge Dagbladets kilder statssekretær ved SMK. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ VEI INN: Hans Olav Syversen (KrF) avviser at han er aktuell som ny KrF-leder, men han blir ifølge Dagbladets kilder statssekretær ved SMK. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere fylkeslag i KrF ønsker en annen leder enn Kjell Ingolf Ropstad. Men partiveteran Hans Olav Syversen vil ikke utfordre ham.

I går gikk fylkeslederen i Nordland KrF Ingelin Noresjø ut i NRK og pekte på mangeårig KrF-profil Hans Olav Syversen som en samlende lederkandidat.

- Uaktuelt

Til Dagbladet avviser imidlertid Syversen at han er aktuell.

- Jeg kan bekrefte at jeg ikke er lederkandidat, sier Syversen, som mistet plassen sin på Stortinget ved valget i fjor høst og nå jobber som advokat i Obos.

Dagbladet erfarer i dag at det ligger an til at Syversen blir statssekretær ved Statsministerens kontor, som er en viktig koordineringsrolle for partiet i regjering.

En av fylkeslederne som hadde håpt på Syversen, blir skuffet da Dagbladet forteller at KrF-profilen ikke ønsker å bli leder av partiet.

- Jeg har ikke noe å utsette på Kjell Ingolf Ropstad som politiker, men jeg føler Syversen er mer samlende, sier Oluf Maurud, leder i Hedmark KrF, som er glad for avklaringen fra Syversen siden de snart skal gi innspill til valgkomiteen i partiet om hvem de ønsker som ny leder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer