Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil ikke være blond tv-bimbo

LONDON (Dagbladet): - Jeg har hatt tilbud fra både ITV og Channel 4, men valgte å takke nei og samtidig undertegne ny avtale med BBC, sier TV-veterinær Trude Mostue, som gjør kjempesuksess på britisk TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veterinær, og TV-suksessen er noe som har kommet tilfeldig, sier Mostue til Dagbladet.

Trude fikk sitt gjennombrudd på BBC og britisk TV med serien «Veterinærer i praksis», og den norske jenta ble utrolig populær på rekordtid. Nå filmer hun en serie på seks episoder i Afrika, som skal sendes i Storbritannia neste høst.

Hennes suksess har gitt henne mye omtale, og de kommersielle kanalene har forsøkt å sikre seg Trude i lengre tid.

- Jeg vil ikke jobbe med noe annet enn dyr og natur, og derfor var BBC det beste alternativet for meg. Riktignok prøvefilmet jeg for ITV, men valgte å signere ny kontrakt med BBC uka etterpå, forteller Trude.

Annen jobb

Trude Mostue sier at ingen kommer til å se henne på TV som «gameshow-vertinne eller værpike i bikini».

- Jeg ønsker ikke å bli noen døgnflue på TV, og derfor har jeg valgt å forbli lojal mot BBC. Jeg vil ikke bli en blond bimbo på TV, og de andre kanalene ønsket meg i en annen rolle, sier Trude Mostue til Dagbladet.
Ifølge avisa The Mirror ønsket ikke ITV å sikre seg Trudes hjerne. De var mer interessert i hennes blonde hår og vakre ansikt.

Men det svinger rundt Trude Mostue. Suksessen er enorm, faktisk så stor at hun har redusert arbeidstida på dyreklinikken i Bristol til tre dager i uka.

- Neste uke skal jeg filme et nytt program fra klinikken, og samtidig skal et annet tv-team filme at vi filmer et nytt program, sier Trude.

Ny bok

I går var hun i London, og gjennomførte forhandlinger med fem britiske forlagshus. Trude er nemlig svanger med en bok. Og boka skal selvsagt handle om Trude selv, om dyr og behandling av syke dyr.

- Jeg trives med situasjonen. Jeg har papir på at jeg er dyrlege, har en toårskontrakt med BBC og skal skrive bok. Jeg vil rett og slett ikke bli en blondine på TV med store silikonpupper. Mine er store nok, sier Trude Mostue.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!