- Vil ikke være i Libanon

Syria forflytter styrkene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Syrias president Bashar al-Assad sier at hans militære styrke skal forflytte seg til den østre delen av Libanon, for deretter å dra til grensa mellom landene.

- Vi tilbaketrekker styrkene våre til Bekaa-regionen, og så til grenseområdet, sa han i en tale til nasjonalforsamlingen.

Det er ikke klart hva presidenten mente med grenseområdet, og det er derfor ikke sikkert at de 15 000 soldatene kommer til å trekke seg helt ut av Libanon.


- Vi blir ikke en eneste dag. Alle har en holdning til at tilbaketrekkingen vil være et problem, men det er den enkleste ting. Vi har ikke lyst til å bli i Libanon, sa al-Assad ifølge nyhetsbyrået AP.

I talen insisterte al-Assad også på at Syria må få tilbake okkuperte områder fra Israel.

- Fred i Midtøsten er umulig hvis ikke Syria får tilbake områder som er okkupert av Israel, sa han.

Bashar al-Assad skal nå møte Libanons president Emile Lahoud for å diskutere saken.

• De siste dagene har tusenvis demonstrert i gatene, etter at den syrisk-vennlige regjeringen gikk av på mandag. De krever demokrati, frie valg og Syria ut av landet, og det internasjonale samfunnet støtter demonstrantene.

• Syria har siden 1976 brukt Libanon som ei brikke i et politisk og militært spill mot Israel. Den syriske sikkerhetstjenesten mukhabarat holder landet i et jerngrep, i samarbeid med 15 000 syriske soldater.

MASSEDEMONSTRASJONER: Folket har strømmet ut i gatene i Libanon.
TREKKER SEG UT: Syrias president Bashar al-Assad sier at styrkene skal trekke seg ut av Libanon.