Vil ikke være meddommer

Advokat Fabian Stang, Wenche Foss' sønn, godtar ikke at finanskjendis Trygve Hegnar slipper å være meddommer i Oslo byrett - med henvisning til den dårlige betalingen. - Han som sitter på den grønne gren, må ta seg litt tid og råd til felles oppgaver, mener Stang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milliardæren Trygve Hegnar ble foreslått til å være meddommer. Men Hegnar likte ikke det: «...vi kan ikke si at betalingen på 250 kroner per dag frister. Vi tror også at det kan bli unødvendig mye interesse for vårt krav om mulig tapt arbeidsfortjeneste,» skrev Hegnar selv i en leder i sin egen Finansavisen. Og når lista nå foreligger over de som foreslås valgt, er ikke Hegnars navn å finne. Det har fått advokat, og Høyre-politiker, Fabian Stang til å reagere sterkt.

Suksessrik far

I et brev til bystyrets sekretariat tillater han seg å foreslå at Hegnar likevel blir tatt med på lista. Stang skriver: «Jeg er kjent med at Trygve Hegnar i utgangspunktet ikke har ønsket å utføre tjeneste som meddommer under henvisning til den beskjedne godtgjørelse som ytes for arbeidet.»

Stang sier så at vervet som meddommer er en sentral oppgave og at:

«Trygve Hegnar er både suksessrik næringslivsleder, redaktør og far til to skjønne barn. Det er viktig at personer med slike kvaliteter tar del i samfunnsoppgaver for å øke forståelsen mellom den offentlige virksomhet og næringslivet.»

Og like syrlig som Hegnar selv kan være, fastslår Stang:

«Jeg har selvfølgelig forståelse for Trygve Hegnars innvendinger mot godtgjørelsens størrelse, men særlig de som opplever godtgjørelsen som sterkt avvikende fra sin normalinntjening burde ha råd til å sette av noen dager for å gi oss alle en bedre hverdag.»

- For meg blir Trygve Hegnar et symbol. Det jeg opplever er at de jeg kaller «mine» gjør en kjempegod jobb med å skape verdier for seg selv og andre, men de glemmer å se hva som er nødvendig å ha rundt et næringsliv. Det lille de har av fritid bruker de til å kritisere samfunnet, i stedet for å delta, sier Fabian Stang til Dagbladet.

Mine menn

- Men Hegnar er jo en opptatt mann?

- Selvsagt - uten at det er noen unnskyldning. Han og jeg, i motsetning til de fleste, styrer vår egen tid og kan sørge for å ha litt mindre å gjøre. Dessverre er min erfaring at de som virkelig har gjort det bra, er de samme som ser i gulvet når det skal velges klassekontakt. Næringslivsfolk må også ta sin del av ansvaret, konstaterer Stang med henvisning til gårsdagens oppslag i Dagbladet.

Stang håper Hegnar ombestemmer seg bare han får tenkt seg om. Og Stang ser ikke bort fra at han som medlem av bystyret i Oslo vil føre «unnslippelsessaken» videre.

- Jeg tror Hegnar ville ha godt av noen dager i byretten. Der lærer man mye om livet, sier Stang.

KRITISERER SINE EGNE: - Selv kloke hoder trenger jevnlig påvirkning fra resten av samfunnet, sier Fabian Stang, som tror Trygve Hegnar ville hatt godt av noen dager i byretten.