Vil ikke være meddommer

Advokat Fabian Stang, Wenche Foss' sønn, godtar ikke at finanskjendis Trygve Hegnar slipper å være meddommer i Oslo byrett - med henvisning til den dårlige betalingen. - Han som sitter på den grønne gren, må ta seg litt tid og råd til felles oppgaver, mener Stang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Milliardæren Trygve Hegnar ble foreslått til å være meddommer. Men Hegnar likte ikke det: «...vi kan ikke si at betalingen på 250 kroner per dag frister. Vi tror også at det kan bli unødvendig mye interesse for vårt krav om mulig tapt arbeidsfortjeneste,» skrev Hegnar selv i en leder i sin egen Finansavisen. Og når lista nå foreligger over de som foreslås valgt, er ikke Hegnars navn å finne. Det har fått advokat, og Høyre-politiker, Fabian Stang til å reagere sterkt.

Suksessrik far

I et brev til bystyrets sekretariat tillater han seg å foreslå at Hegnar likevel blir tatt med på lista. Stang skriver: «Jeg er kjent med at Trygve Hegnar i utgangspunktet ikke har ønsket å utføre tjeneste som meddommer under henvisning til den beskjedne godtgjørelse som ytes for arbeidet.»

Stang sier så at vervet som meddommer er en sentral oppgave og at:

«Trygve Hegnar er både suksessrik næringslivsleder, redaktør og far til to skjønne barn. Det er viktig at personer med slike kvaliteter tar del i samfunnsoppgaver for å øke forståelsen mellom den offentlige virksomhet og næringslivet.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer