KrF-politiker:

Vil ikke vaksineres: - Mistet jobben

KrF-politiker Truls Olufsen-Mehus har ikke tatt coronavaksine, og har heller ingen planer om å ta den. Det skal ha kostet ham jobben.

VIL IKKE HA VAKSINE: Truls Olufsen-Mehus har ingen planer om å ta vaksine. Han håper at det å fortelle sin historie vil gjøre at flere viser forståelse. Foto: Privat
VIL IKKE HA VAKSINE: Truls Olufsen-Mehus har ingen planer om å ta vaksine. Han håper at det å fortelle sin historie vil gjøre at flere viser forståelse. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fylkespolitiker Truls Olufsen-Mehus (KrF) driver sitt eget firma og leier seg ut til andre som markedsfører. Fram til i fjor skal omtrent 90 prosent av inntekten ha kommet fra et firma i Nederland.

Da han delte sine tanker om coronavaksinasjon, var det stopp.

iFinnmark omtalte saken først.

- Det ble tydelig allerede på vårparten i fjor at det lå forventninger om at alle skulle ta vaksinen. Etter hvert som flere og flere ble vaksinert, ble også diskusjonen hardere overfor nølerne, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Så kom det til et punkt der jeg fikk spørsmålet på jobb i plenum. Jeg svarte at jeg etter en grundig vurdering ikke hadde til hensikt å ta vaksinen, og etter hvert fikk jeg beskjed om at hvis jeg ikke tok vaksinen, så hadde jeg ikke jobb lengre.

Dagbladet har sett dialogen mellom Olufsen-Mehus og hans sjef, hvor han får beskjed om at det nok er til det beste at samarbeidet opphører.

- Informert valg

Hendelsen skjedde i september i fjor, ifølge Olufsen-Mehus. Da hadde han hatt et samarbeid med det aktuelle firmaet i fire år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer