Vil ikke vurdere klimajobben Jens har gjort

Erna Solberg i FN for første gang som statsminister.

PÅ KLIMAMØTE: Statsminister Erna Solberg (H) spiller en viktig rolle når verdens ledere møtes i FN for å diskutere klima. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
PÅ KLIMAMØTE: Statsminister Erna Solberg (H) spiller en viktig rolle når verdens ledere møtes i FN for å diskutere klima. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Smilende møtte Solberg norsk presse før klimamøtet i FNs hovedkvarter i New York sammen med klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) og utenriksminister Børge Brende (H).

- Dette er ikke formelt sett en del av klimaforhandlingene, men når så mange ledere treffes, så blir det en synergieffekt i det. Dette er et viktig puff videre i forhandlingene som skal foregå, sier Solberg.

Norges statsminister har en sentral rolle under klimatoppmøtet i New York denne uka. Møtet skal legge grunnlaget for klimatoppmøtet i Paris i desember neste år.

- Vanskelig å vurdere Inntil for kort tid siden var Jens Stoltenberg FNs klimautsending før han måtte trekke seg fra vervet for å bli Natos generalsekretær. Solberg mener det er for tidlig å vurdere innsatsen hennes forgjenger i statsministerstolen har gjort for klimaarbeidet i FN.

- Jeg synes det er vanskelig å gi en vurdering av det. Jeg synes det var et ærefullt oppdrag han fikk, og jeg mener man har kommet godt videre i det arbeidet, men det er ikke sluttført. Så vi får vurdere det når vi er kommet helt til slutten og møtet i Paris for å se hvordan selve finansieringsmekanismene blir, sier Solberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer