Vil inn i regjeringen

Carl I. Hagen ser på Kjell Magne Bondevik som mannen som kan slippe Frp inn i regjeringsvarmen. Derfor vil Frp-formannen være mer medgjørlig med sentrumspartiene i budsjettforhandlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PÅ VOKSENÅSEN: Carl I. Hagen vil være med neste gang en ny regjering dannes. I mellomtiden skrur han på sjarmen.

Det var nok ingen tilfeldighet at Fremskrittspartiet hadde valgt å legge sitt landsstyremøte til Voksenåsen, stedet hvor grunnlaget for sentrumsregjeringen ble lagt. For nå legger ikke Carl I. Hagen skjul på at hans overordnete mål er å komme i regjering. Og han legger heller ikke skjul på at han tror at det er Kjell Magne Bondevik som sitter med nøkkelen til et framtidig regjeringssamarbeid hvor Frp deltar.

- Vi må ha i bakhodet at på sikt bør Fremskrittspartiet være med på å ta regjeringsansvar. Og da er det de sittende regjeringspartier som er potensielle regjeringspartnere, ikke Arbeiderpartiet. Det bør tillegges vekt under budsjettforhandlingene, sa Hagen til Frp's landsstyre i går.

Dermed gjør Hagen budsjettforhandlingene til et skritt på veien mot regjeringssamarbeid.

Intensiv flørting

Carl I. Hagen har lagt en omfattende strategi for å slippe inn i de gode selskap.
Nok et forlik med sentrumsregjeringen vil gjøre Hagen helt stueren.

Sentrumsregjeringen skal plasseres så grundig til høyre at steget over i et regjeringssamarbeid med Frp blir mindre. Samtidig arbeider Hagen bevisst for å bli kvitt ekstrem-stempelet. I går hevdet han at Høyre og Frp har byttet plass slik at det er Høyre som nå er ytterst på høyre fløy.

En annen del av strategien for å bli tatt inn i varmen, er Hagens intensive flørting med arbeidstakerorganisasjonene.
Lykkes den strategien, har han skaffet seg større seriøsitet som en mulig regjeringspartner. Tidligere i uka fridde Hagen til den mektige Yngve Hågensen. I går rakte Hagen ut hånden til to av sine argeste motstandere - Kommuneforbundet og Sykepleierforbundet.

For provoserende

For selv om Frp-formannen sier han ønsker seg et program for konkurranseutsetting i kommunene, er han mer opptatt av å få fram at Frp har vært for provoserende og for lite opptatt av å få til en dialog med arbeidstakerne og deres organisasjoner i kommunene.

- Et kompromiss det kan være mulig å se for seg, er at det skal være et krav til de som legger inn anbud at de har fagorganisert arbeidskraft, sier Carl I. Hagen.