Bompengepartiet møter seg selv i retten:

Vil inndra Oslo-penger

Advokat John Christian Elden mener medlemskontingenten som er samlet inn av en «supporterforening» i Oslo, må gå til partiets fylkeslag.

<strong>I RETTEN:</strong> Styreleder Morten Malmin I bompengepartiet FNB sammen med advokat John Christian Elden. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet.
I RETTEN: Styreleder Morten Malmin I bompengepartiet FNB sammen med advokat John Christian Elden. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som stemmelokalene åpner i kommuner landet over, møter bompengepartiet FNB med deler av sitt eget Oslo-lokallag i retten.

Det ferske partiet har de siste månedene hatt en rivende krangel på gang krefter i Oslo-lokallaget, og vil nekte dem å bruke navnet «Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo», og partiets logo.

Strid med fløy

- «Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo» er en supporterforening som bruker partiets navn og logo, uten å ha lov til det, sier advokat Elden til Dagbladet.

I retten mandag argumenterte Elden også for at 70 000 kroner som er samlet inn i medlemskontingent fra «Folkeaksjonen Nei til Bompenger Oslo», bør gå til partiet sentralt.

- De pengene skal brukes på fylkeslaget, ikke supporterforeningen, argumenterte Elden.

I sitt innledningsforedrag i retten mandag, understreket han at bompengepartiet har en egen, lovlig lokalforening i Oslo.

Striden står altså ikke mot hele lokallaget i Oslo, men en fløy av laget.

I tilsvaret til søksmålet, som «Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo», har sendt til Oslo byfogdembete, går representantene i Oslo-laget til motangrep.

Krangler om kontingent

<strong>I RETTEN:</strong> Jan Erik Larsen og Per-Ivar Bergo fra Folkeaksjonen Nei til Bompenger Oslo i retten mandag. Foto: Jørn Moen /Dagbladet.
I RETTEN: Jan Erik Larsen og Per-Ivar Bergo fra Folkeaksjonen Nei til Bompenger Oslo i retten mandag. Foto: Jørn Moen /Dagbladet. Vis mer

Noe av tvisten mellom de to partene handler ifølge NRK om medlemskontingent, uenighet om hvem som har rett til å kalle seg partileder, og utlevering av medlemslister fra Oslo til partiet sentralt.

Oslo-kasserer Per-Ivar Bergo og «Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo» hevder at både navnevalg og logovalg har skjedd i samarbeid med partiet sentralt, og skriver at saksøkeren, altså «Folkeaksjonen Nei til mer bompenger»:

«.... uten hjemmel i vedtekter og uten å følge de ulovfestede foreningsprinsipper ekskludert et helt partiledd og over 1000 medlemmer. Noe som er gjort på grunnlag av en tvist der årsaken er saksøkers manglende vilje til å ivareta parti-medlemmenes demokratiske interesser og til å overføre nærmere kr 100 000 i kontingentmidler som rettmessig tilhører saksøkte».

Rettsforhandlingene og krangelen får ingen direkte innvirkning på selve valget til Oslo bystyre, men det kan bli spennende hvilken fløy av partiet de som eventuelt blir valgt inn i bystyret bekjenner seg til.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer