Bompengepartiet møter seg selv i retten:

Vil inndra Oslo-penger

Advokat John Christian Elden mener medlemskontingenten som er samlet inn av en «supporterforening» i Oslo, må gå til partiets fylkeslag.

I RETTEN: Styreleder Morten Malmin I bompengepartiet FNB sammen med advokat John Christian Elden. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet.
I RETTEN: Styreleder Morten Malmin I bompengepartiet FNB sammen med advokat John Christian Elden. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som stemmelokalene åpner i kommuner landet over, møter bompengepartiet FNB med deler av sitt eget Oslo-lokallag i retten.

Det ferske partiet har de siste månedene hatt en rivende krangel på gang krefter i Oslo-lokallaget, og vil nekte dem å bruke navnet «Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo», og partiets logo.

Strid med fløy

- «Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo» er en supporterforening som bruker partiets navn og logo, uten å ha lov til det, sier advokat Elden til Dagbladet.

I retten mandag argumenterte Elden også for at 70 000 kroner som er samlet inn i medlemskontingent fra «Folkeaksjonen Nei til Bompenger Oslo», bør gå til partiet sentralt.

- De pengene skal brukes på fylkeslaget, ikke supporterforeningen, argumenterte Elden.

I sitt innledningsforedrag i retten mandag, understreket han at bompengepartiet har en egen, lovlig lokalforening i Oslo.

Striden står altså ikke mot hele lokallaget i Oslo, men en fløy av laget.

I tilsvaret til søksmålet, som «Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo», har sendt til Oslo byfogdembete, går representantene i Oslo-laget til motangrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer