Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil innføre ny kontrollordning for taxisjåfører

Oslo kommune.

OSLO 20080904: Drosjer i regnvått Oslo sentrum.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
OSLO 20080904: Drosjer i regnvått Oslo sentrum. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Oslo kommune ønsker å innføre en ny forskrift som vil gjøre det mulig å frata drosjeeiere løyvet hvis de bruker sjåfører uten kjøreseddel eller svart arbeidskraft.

- Vi har mange ting vi er nødt til å rydde opp i. Blant annet er det ikke alltid slik at de som kjører taxiene er de som de utgir seg for å være. Enten så bruker de falske ID-kort eller så er det personer som ligner på dem som er på ID-kortet. Vi er nødt til å få et system som gjør at vi kan kontrollere de som kjører, sier Jøran Kallmyr, Frp-byråd for samferdsel, miljø og næring i Oslo kommune, til TV 2.

Etter den omfattende taxisvindelsaken der over 300 personer har vært siktet, ønsker byrådet en ny forskrift som åpner for kontroll på lik linje med restaurantbransjen:

- De som har en skjenkerett har jo det så lenge de opptrer etter alkoholloven. Så har vi kontroller der vi undersøker at det faktisk skjer. Det er lett å få og lett å miste, og sånn bør det også være innenfor taxinæringen, mener Kallmyr.

NTB


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling