Hetebølge i Europa:

Vil innføre siesta

Offentlig ansatte leger i Tyskland krever nå innføring av Siesta som følge av høyere temperaturer enn vanlig.

VARME: Stadig økende temperaturer over hele verden gjør at også europeiske land fatter tiltak. Flere forbund i Tyskland ønsker nå å innføre siesta. Her en som prøver å kjøle seg ned ved en fontene i Berlin i Tyskland. Foto: AP / NTB
VARME: Stadig økende temperaturer over hele verden gjør at også europeiske land fatter tiltak. Flere forbund i Tyskland ønsker nå å innføre siesta. Her en som prøver å kjøle seg ned ved en fontene i Berlin i Tyskland. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

- Ved hete bør vi tilpasse oss måten det blir jobbet på i sørligere land, sier Johannes Niessen, leder av det tyske landsforbundet for leger ansatt i Tysklands offentlige helsevesen.

Han sikter til en potensiell innføring av siesta i Tyskland som følge av stadig økende temperaturer.

Det var Bild som omtalte saken først.

Omprioritere dagen

Niessen mener at sterk hete i betydelig grad vil påvirke arbeidskapasiteten til folk på jobb. Arbeidslivet må derfor tilpasses deretter.

- Stå opp tidlig, jobbe produktivt på morgningen, og omsider gjennomføre siesta på ettermiddagen.

Ifølge lederen bør komplekse arbeidssituasjoner- og krav derfor forflyttes til morgentimene.

- I tillegg er det nødvendig med ventilasjonsanlegg og lettere påkledning - også i de tilfeller hvor kleskodeksen på arbeidsplassen i utgangspunktet ikke tillater dette, sier Niessen, og tilføyer:

- Det vil også være viktig å drikke mer og spise flere mindre porsjoner med mat.

Konsentrasjonsproblemer

Forbundslederen mener dessuten at høye temperaturer kan føre til konsentrasjonsproblemer, dersom ikke kroppen får nok og riktig hvile.

- Ved sterk hete vil ikke mennesker være like ytelsesdyktige som normalt. Dårlig søvn i kombinasjon med manglende nedkjøling kan dessuten føre til konsentrasjonsproblemer, belyser han.

Et medlem i Tysklands største arbeidstakerorganisasjon DGB, Anja Piel, oppfordrer arbeidsgivere til kontinuerlig å foreta risikovurderinger - slik at HMS på arbeidsplassen i forlengelsen kan garanteres.

- Arbeidsgivere må beskytte ansatte mot hete. Å jobbe i ekstrem varme er belastende, og kan i verste fall utgjøre en helserisiko for arbeidstakere, understreker hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer