Vil innkvartere Syria-flyktninger på skoler

Jonas Gahr Støre (Ap) på vei inn til forhandlinger.

FORHANDLER: Partiene på Stortinget har satt seg rundt forhandlingsbordet for å prøve å komme til enighet om antallet Syria-flyktninger Norge skal ta i mot.  På høyre side av bordet Rasmus Hansson (MdG), Jonas Gahr Støre (Ap), Marit Arnstad (Sp) og Ola Elvestuen (V). På venstre side Tom Harald Nesvik (Frp), Trond Helland (H) og Hans Olav Syversen (Krf). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORHANDLER: Partiene på Stortinget har satt seg rundt forhandlingsbordet for å prøve å komme til enighet om antallet Syria-flyktninger Norge skal ta i mot. På høyre side av bordet Rasmus Hansson (MdG), Jonas Gahr Støre (Ap), Marit Arnstad (Sp) og Ola Elvestuen (V). På venstre side Tom Harald Nesvik (Frp), Trond Helland (H) og Hans Olav Syversen (Krf). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På vei inn til forhandlingene i Stortinget om hvor mange Syria-flyktninger Norge skal ta imot sier både Jonas Gahr Støre (Ap) og Audun Lysbakken (SV) at det kan være lurt å innkvartere flyktninger på skoler.

- Ja, i den første fasen. Vi kan ikke utelukke slike løsninger, men det må jo holde en akseptabel standard. Målet er at de som kommer til Norge raskt skal få bolig, opplæring og arbeid, sier Støre.

Han får støtte fra SV-leder Audun Lysbakken.

- Det er godt tenkt. Det er viktig å være kreativ for å se om vi kan klare å ta imot flere. Da må vi være villige til å se på nye løsninger, sier han.

- For de flyktningene det gjelder vil det å komme til Norge uansett være mye bedre enn slik de har det i dag.

Kompromiss Støre sier han ikke vet hvor lang tid partiene trenger for å kome til enighet. Han har den siste tiden understreket flere ganger hvor viktig han mener det er at Stortinget samler seg om et bredt forlik i saken.

- Det kan nok hende vi må gå noen runder for dette er store spørsmål, og det er detaljerte spørsmål. Det får ta den tiden vi trenger, men målet er å bli enige før sommeren, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer