Vil investere to milliarder i nytt kvartal

Eiendomsspar vil bygge 50.000 kvadratmeter, hovedsakelig kontor, fordelt på tre bygg i Urtekvartalet.

NYTT KVARTAL: Prosjektet består av tre bygg i Urtegata, hvorav Veksthuset (i midten) er det største. Illustrasjon: A-lab.
NYTT KVARTAL: Prosjektet består av tre bygg i Urtegata, hvorav Veksthuset (i midten) er det største. Illustrasjon: A-lab.Vis mer

(Finansavisen): – Dette er et byutviklingsprosjekt i Urtegata, som ligger i skjæringspunktet gamle Oslo/Tøyen/Nedre Grünerløkka. Prosjektet kan tilføre inntil 3.500 nye arbeidsplasser i dette området, sier Tanja Waldeland, markedsdirektør i Eiendomsspar til Finansavisen.

Urtekvartalet består av tre bygg, kalt Veksthuset (28.000 kvadratmeter), Drivhuset (7.000 kvadratmeter) og Fabrikken (17.000 kvadratmeter).

– Totale investeringer blir på cirka 2 milliarder og vil være et stort prosjekt for Eiendomsspar, sier Waldeland.

Ferdig 2021–2022

Veksthuset og Drivhuset vil være nybygg, mens kvalitetene knyttet til takhøyder og etasjeflater i Fabrikken er så gode at strukturen i dette bygget vil videreføres. Alle byggene vil fremstå som nye.

Eiendomsspar er nå inne i en planprosess for Veksthuset og Drivhuset, mens Fabrikken kun krever en rammesøknadsprosess.

– Vi håper at Fabrikken står klar våren 2021 og Veksthuset og Drivhuset står klart i fjerde kvartal 2022, sier de.

Eiendomsspar skal åpne opp kvartalet ved å etablere en bilfri tverrforbindelse bestående av et torg og byrom som binder bygningene sammen, skriver Finansavisen.

– Dette gir en diagonal passasje mellom husene, med gateløp og utadrettet virksomhet, som vil bidra til å skape liv på gateplan. På bygulvet kommer rekreasjonsområder, ulike serveringstilbud, handel og attraktive inngangspartier for virksomhetene som holder til her, sier hun.

Ser positivt kontormarked

Waldeland tror at sjansen for å få attraktive leietagere er god.

Prismessig ligger leieprisene i prosjektet på cirka 2.900–3.200 kroner pr. kvadratmeter pr. år i gjennomsnitt.

– Vi er inne i et kjempepositivt kontormarked og vi tror etterspørselen etter kontorlokaler i Oslo sentrum fortsatt vil være høy de neste årene. Vi tror vi kommer tidlig inn i et vekstområde med fortsatt stigende leieprisnivåer og hvor bedriftene som etablerer seg nå kan leie lokaler på fortsatt gunstige leieprisnivåer for nybygg, sammenlignet med andre områder i sentrum, sier hun til Finansavisen.

De ser også at det er få alternativer med så store volum i sentrum.

– Det er derfor alternativer i randsonen av Oslo sentrum vi som oftest konkurrerer med, legger Waldeland til.

Andre økonominyheter:
Gründeren så aksjene stupe fra 228 til 13 millioner
Analytiker frykter kursfall – anbefaler salg