- Vil irritere meg lenge

ULLEVAAL (Dagbladet): Thorstein Helstad (22) var kanskje den Brann-spilleren som tok finale-nederlaget tyngst. - Hadde kampen blitt spilt i Bergen, ville jeg ha gått rett hjem og lagt meg, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helstad fikk tillit fra start på bekostning av spiss-kollega Kottila. Han fikk sjansene også - men klarte ikke å utnytte dem.

  • 73. minutt: Helstad fikk en pen ball fra Raymond Kvisvik. Helstad gikk opp og headet, men ballen suste over Jørn Jamtfall og ut til ballhenterne.
  • 82. minutt: Ny stor mulighet, men Helstad skjøt rett på Jamtfall.

- Det ville seg bare ikke, men jeg vet godt at stillingen hadde vært 2-2 dersom jeg hadde scoret på begge disse to sjansene.

- Jeg kan glemme selve hendelsene, men jeg kommer likevel til å irritere meg i lang tid over at jeg ikke klarte å treffe riktig. Vårt gode publikum hadde fortjent finaleseier, sier Helstad.

Neste år...

Per-Ove Ludvigsen (33) tapte sin tredje finale mot Rosenborg, men har ikke til hensikt å gi opp håpet om at det en gang kan bli han som løfter pokalen over hodet.

- Vi får forsøke å hente tilbake vårt gode humør og gå på en ny sesong med friskt mot. Vi fikk våre sjanser, men klarte ikke å utnytte dem. Rosenborg vant en fortjent seier. Vi tapte mot et av Europas beste lag. Med systematisk arbeid over tid vil mulighetene komme for oss også. Jeg får håpe det skjer i min tid, men da kan det ikke bli lenge til, sier Peddien.

Tro på framtida

I pausen trodde han muligheten skulle komme i går.

- Jeg følte vi hadde et tak på dem og at det skulle være mulig å vinne, men Rosenborg er mer vant med de store anledningene. Det kan være en forklaring. Det var likevel ikke så mye som manglet, men tapt er tapt. Nå må vi tenke framover. Flere gode spillere og trenere forlater oss. Det er kjedelig for oss som blir igjen, men nye vil komme. Slik er det i fotball, sier Peddien.

Geirmund Brendesæther spilte sin andre finale mot Rosenborg.

- Vi er i alle fall i nærheten av å klare det. Neste år får vi satse på å slå ut Rosenborg i en tidligere runde, så kan vi kanskje få bedre sjanser på Ullevaal, sier han.

Stolt trener

- Laget hevet seg stort etter de siste svake seriekampene. Jeg er stolt av hva de klarte. Det var ikke mye om å gjøre at vi ikke vant også denne kampen mot Rosenborg. Rosenborg har individuelle spillere som gjør det helt fantastiske. Vi må ha litt flaks og klare stolpe inn for å slå et så godt lag. Slik gikk det ikke denne gangen.

- Litt leit, sier Brann-trener Harald Aabrekk.