Vil isolere de siktede i Butt-saken

Framstilles for varetekt i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil onsdag be om at Zahid Mahmood Butts svoger (56) og niese (33) varetektsfengsles i fire uker med to uker i isolasjon. De to er siktet for falsk forklaring i forbindelse med Butts forsvinning.

Ifølge NRK mener politiet det er fare for bevisforspillelse.

- Vi ønsker ikke å kommentere denne saken utover at de to er siktet for falsk forklaring og begjært varetektsfengslet, sier politiadvokat Arvid Malde til NTB onsdag morgen.

Norskpakistanske Zahid Mahmood Butt (54) ble sist sett den 9. juli. Butts svoger skal ha vært den siste som så ham, og svogerens forklaring har stått sentralt i etterforskningen av forsvinningen. Svogeren sier at han 9. juli betalte gjeld på 100.000 kroner til Butt, hvorav 25.000 kroner ble tatt ut fra datterens konto. Ifølge VG skal politiet ha reagert på at bankutskrifter viser at de 25.000 kronene ikke ble hevet fra kontoen før tre dager etter at Butt forsvant.

- Dette er opplysninger vi ikke kan kommentere nå, sier Malde til NTB.

På bakgrunn av flere uoverensstemmelser i avhørene av vitner i saken bestemte politiet seg mandag for å ta ut siktelse mot de to slektningene. Tirsdag morgen ble de pågrepet og tatt inn til nye avhør. Deretter ba politiet om at de to framstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett onsdag.

Rettsmøtet for svogeren starter klokka 11, mens niesen framstilles klokka 13. Politiet har bedt om at rettsmøtene skjer bak lukkede dører.

(NTB)

SPORLØST FORSVUNNET: Norskpakistanske Zahid Mahmood Butt (54) ble sist sett den 9. juli.