Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil jage vekk båtfolket

Steinrike Kjell Chr. Ulrichsen vil jage vekk båtfolket. Kommunen sier nei. Nå kan den bitre krangelen ende i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/SANDEFJORD (Dagbladet): Rådmannen i Sandefjord går imot at Ulrichsen skal få sette opp skilt på holmene. Han vil nekte båtfolk adgang hvis de ikke har tillatelse fra grunneieren, ham selv. Bakgrunnen for avslaget er at privat skilting ville være i strid med friluftsloven.

Ulrichsen er lei av båtfolk, som han mener skriker og skråler og glor inn på hans private halvøy.

«Den smule støyen som dette medfører, må enhver grunneier av et slik område finne seg i», skriver rådmannen i Sandefjord.

Den omstridte saken skal ferdigbehandles av utvalget for fritid og kultur i hvalfangerbyen i slutten av juni.

Varsler rettssak

Ulrichsen var ikke tilgjengelig for kommentar i går. Men hans prosessfullmektig, advokat Edvard Os, varsler rettssak dersom kommunen ikke bøyer av.

- Vi har gjort det klart for kommunen at saken kan bli brakt inn for domstolene. Vi mener at grunneieren må ha lov til å signalisere til omverdenen at dette er privat område, og at skilting ikke vil være i strid med friluftsloven, sier Os til Dagbladet.

1200 måls eiendom

Kjell Ulrichsen disponerer prakteiendommen Yxnøy, som er på 1200 mål. Her driver han med oppdrett av galopphester. Datteren Marianne, som var forlover for Märtha Louise, har i mange år vært aktiv i ryttersporten. I det siste har det blitt spekulert på om det er hos Ulrichsen-familien de nybakte foreldrene Ari og Märtha har søkt dekning.

Kraftige gjerder og en solid port holder allmennheten unna.

Den tidligere fondsmekleren kjøpte eiendommen for 32 millioner kroner av eksreder Thor Christensen i 1994.

Men over Torsholmen og skjærene rundt har ikke mangemillionæren kontroll - bare eiendomsrett.

For noen år siden forsøkte han å hindre folk adgang ved å legge ut mange kjempesteiner i sjøen. Disse måtte han til slutt fjerne etter påbud både fra kommune og fylkesmann.

Striden begynte allerede i 1997. Da sa en opprørt Ulrichsen til Dagbladet:

- Førti- femti mennesker kan sitte på holmen vår. Det er pussig at de skal legge seg her når de har hele fjorden å ta av!

«Holmen hans» ligger 27 meter ute i sjøen fra familiens private badestrand på fastlandet.

Ertet på seg folk

- Det er mitt inntrykk at Ulrichsen har ertet på seg folk i Sandefjord. Steinene han la ut for noen år siden, har han måttet fjerne. Nå skal hele saken opp igjen. Det har vært bred enighet om at holmene er et friluftsområde, sier kommuneadvokat i Sandefjord Ivar Otto Myhre til Dagbladet.

Ifølge Sandefjords Blad fikk Ulrichsen i 1998 tillatelse til å rive ei gammel fiskerhytte og sette opp en fritidsbolig. Dette til tross for at det var i strid med det generelle byggeforbudet i strandsona.

- Det ble ikke stilt noen krav da han fikk dispensasjon. Men vi trodde ikke det skulle gå ut over allmennhetens rett til fri ferdsel, sier kommuneadvokat Myhre.

STRID: Holmene i bakgrunnen vil mangemillionær Kjell Chr. Ulrichsen (59) ha for seg selv. Nå kan det bli rettssak om han ikke får stenge båtfolket ute.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media