Assessit, som leverer oppdrag innen lederutvelgelse og organisasjons- og lederutvikling, står bak utviklingen av en ny ledelsessimulator. Foto: NTB Scanpix
Assessit, som leverer oppdrag innen lederutvelgelse og organisasjons- og lederutvikling, står bak utviklingen av en ny ledelsessimulator. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vil jakte fremtidens ledere med dataspill

Fremtidens ledere kan velges ut og trenes opp med en simulator som minner mest om et dataspill, mener konsulentselskap.

(Finansavisen:) – Vi vet at digitaliseringen kommer til alle bransjer, sier Trond Myhrvold, daglig leder i konsulentselskapet Assessit til Finansavisen.

Selskapet, som leverer oppdrag innen lederutvelgelse og organisasjons- og lederutvikling, står bak utviklingen av en ny ledelsessimulator.

– Rekrutteringsbransjen er egentlig ganske gammeldags. Rekrutteringsprosessen har ikke endret seg mye på mange år, og derfor er det på tide å vurdere hvordan vi kan forenkle og effektivisere ting, sier han.

Pilotprosjekt

– Kan man i fremtiden kapre en jobb bare ved å sitte foran en datamaskin?

– Jeg tror mange store selskaper som driver med masserekruttering vil benytte seg av slike konsept.

I første omgang er spillet et pilotprosjekt. Rundt 300 kandidater i konkurransen Årets Unge Ledere 2018 vil gjennomføre simuleringen.

– Vår ambisjon er å skape en opplevelsesbasert simulator, som oppleves som en virkelighetsnær og rettferdig løsning, sier Anders Haugeli Halvorsen, digital prosjektleder i Assessit.

Simulatoren er ifølge Finansavisen utviklet i samarbeid med det norske selskapet Attensi, som leverer spillbaserte simuleringer til bruk i trening og opplæring av ansatte.

– Dette er et pilotprosjekt skapt i samarbeid mellom to svært forskjellige fagmiljøer. Resultatet opplever vi som nyskapende for vår bransje, og det kan videreutvikles i mange ulike versjoner, sier Halvorsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Betydelige kostnader

– Det er mulig å gå i dybden på konflikter og dilemmaer, og det er mulig å gå i dybden på informasjonssiden. Fordelen med simulatoren er at den er veldig fleksibel fordi den kan gjennomføres på en computer, uavhengig av tid og sted. Derfor blir den et nyttig verktøy.

– Hvor mye har det kostet å utvikle dette?

– Det har tatt mye tid, og kostandene har vært betydelige. Dette er vårt viktigste utviklingsprosjekt i 2017, sier Myhrvold.

Likevel tror han det vil kaste av seg på sikt.

– Vi opplever stor nysgjerrighet rundt dette hos våre kunder, og ser at de forventer nye løsninger på digitale grensesnitt, sier han til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Hyttefjellet går klar av prisfallet
Slik går ledigheten