Assessit, som leverer oppdrag innen lederutvelgelse og organisasjons- og lederutvikling, står bak utviklingen av en ny ledelsessimulator. Foto: NTB Scanpix
Assessit, som leverer oppdrag innen lederutvelgelse og organisasjons- og lederutvikling, står bak utviklingen av en ny ledelsessimulator. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vil jakte fremtidens ledere med dataspill

Fremtidens ledere kan velges ut og trenes opp med en simulator som minner mest om et dataspill, mener konsulentselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) – Vi vet at digitaliseringen kommer til alle bransjer, sier Trond Myhrvold, daglig leder i konsulentselskapet Assessit til Finansavisen.

Selskapet, som leverer oppdrag innen lederutvelgelse og organisasjons- og lederutvikling, står bak utviklingen av en ny ledelsessimulator.

– Rekrutteringsbransjen er egentlig ganske gammeldags. Rekrutteringsprosessen har ikke endret seg mye på mange år, og derfor er det på tide å vurdere hvordan vi kan forenkle og effektivisere ting, sier han.

Pilotprosjekt

– Kan man i fremtiden kapre en jobb bare ved å sitte foran en datamaskin?

– Jeg tror mange store selskaper som driver med masserekruttering vil benytte seg av slike konsept.

I første omgang er spillet et pilotprosjekt. Rundt 300 kandidater i konkurransen Årets Unge Ledere 2018 vil gjennomføre simuleringen.

– Vår ambisjon er å skape en opplevelsesbasert simulator, som oppleves som en virkelighetsnær og rettferdig løsning, sier Anders Haugeli Halvorsen, digital prosjektleder i Assessit.

Simulatoren er ifølge Finansavisen utviklet i samarbeid med det norske selskapet Attensi, som leverer spillbaserte simuleringer til bruk i trening og opplæring av ansatte.

– Dette er et pilotprosjekt skapt i samarbeid mellom to svært forskjellige fagmiljøer. Resultatet opplever vi som nyskapende for vår bransje, og det kan videreutvikles i mange ulike versjoner, sier Halvorsen.

Betydelige kostnader

– Det er mulig å gå i dybden på konflikter og dilemmaer, og det er mulig å gå i dybden på informasjonssiden. Fordelen med simulatoren er at den er veldig fleksibel fordi den kan gjennomføres på en computer, uavhengig av tid og sted. Derfor blir den et nyttig verktøy.

– Hvor mye har det kostet å utvikle dette?

– Det har tatt mye tid, og kostandene har vært betydelige. Dette er vårt viktigste utviklingsprosjekt i 2017, sier Myhrvold.

Likevel tror han det vil kaste av seg på sikt.

– Vi opplever stor nysgjerrighet rundt dette hos våre kunder, og ser at de forventer nye løsninger på digitale grensesnitt, sier han til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Hyttefjellet går klar av prisfallet
Slik går ledigheten