VALGBOD: SVs partisekretær Kari Elisabeth Kaski lukter tidlig regjeringskrise etter at det ble bestemt at den blå regjeringen får fortsette i fire år til. Vis mer Vis mer

Stortingsvalget

- Vil jobbe for å felle Erna

Kari Kaski (SV) vil ikke la de borgerlige «ture fram».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Dagbladets valgbod i formiddag sa SVs Kari Elisabeth Kaski at partiet vil jobbe for å felle den borgerlige regjeringa i løpet av den neste fireårs-perioden.

- Det er en spennende tid vi har framfor oss på Stortinget nå. Selv om det er et borgerlig flertall, er det et veldig ustabilt flertall, og vi er i alle fall klare for å jobbe knallhardt for å få gjennomslag for våre saker - og jobbe for å felle Erna Solberg i løpet av neste åra, sier Kaski.

- Du er klar for regjeringskrise allerede nå?

- Ja, svarer Kaski, og ler.

SV har gjort et godt valg. På landsbasis har partiet fått 6 prosent av de til nå opptalte stemmene. Det er en økning på 1,9 prosent siden forrige stortingsvalg. Det er likevel langt tilbake til storhetstida, etter valget til Stortinget i 2001, da partiet fikk 12,5 prosent av stemmene og 23 folkevalgte.

Kaski sier at hun er svært fornøyd med resultatet etter gårsdagens valg.

- Målet har hele veien vært framgang. Det har vi klart, sier hun.

Samtidig sier hun at det er surt at den borgerlige regjeringa vil kunne fortsette.

- Det bitreste er jo at Erna Solberg og Siv Jensen får fortsette. Det er bittert fordi de kan fortsette med sin politikk.

- Jeg tror de vil få hastverk for å gjennomføre sin politikk, fortsetter hun, og viser til at de politiske motstanderne er svekket sammenliknet med forrige stortingsvalg.

- Og det er mange måter å danne flertall på stortinget på, og vi kommer ikke til å la dem ture fram, sier Kaski.