Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil jogge i flere år

Oslos ordfører starter den ambisiøse stafetten i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alltid hatt en drøm om å krype ut av den varme dyna, og rett inn i joggeskoene halv fire...en morgen i oktober? Sveve over byen, i fuktig høstluft. Nikke blidt til mannen i feiebilen. Hente fersk avis. Løpe innom bakeren og hente varmt brød å varme deg på? Nå har du sjansen! Men det koster en hundrings.

- Løp hele døgnet!

I morgen går startskuddet for verdensrekordforsøket i stafett - «The Worlds Longest Relay» - i Oslo sentrum. Klokka 15 langer Oslos Ordfører Per Ditlef Simonsen over startstreken.

Stafetten skal gå 24 timer i døgnet. Hver dag. I dager og måneder. Og er etterhvert ment å skulle havne i Guiness Rekordbok som stafetten som har holdt på lengst. Hvert kvarter skal en ny deltaker overta stafettpinnen. Startavgiften, som er 100 kroner per deltaker, går uavkortet til veldedige formål.

- Vi har møtt en velvilje som er helt fantastisk, sier Bjørn Boberg. Intiativtaker og entusiast, som plutselig - en dag i mars - kom på at det måtte da gå an å gjøre mer for å støtte ideelle formål enn å gi passivt.

- Hvorfor ikke støtte en sak, samtidig som man gjør noe man husker? sier Boberg.

Velg etappe

Løypa er sentrert til Oslo sentrum: Aker Brygge - Studenterlunden - Stortorvet - Rådhusplassen. Du kan selv velge hvilken etappe du vil løpe. Eller gå. Alle, uansett alder og form, kan delta. Målet er å holde stafettpinnen i live hele tida. Stafetten skal overvåkes kontinuerlig av to vakter. Hvis det oppstår huller, tar en av vaktene etappen.

- Vi vil oppfordre forskjellige bedrifter til å bestille et par døgn, og ta etapper om natten. Vi satser på at det skal bli en veldig spesiell greie for Oslo by. Jeg tror Oslos befolkning vil synes dette er litt gøy. Og så håper jeg folk har litt sporty innstilling, og hjelper til så vi får dette til, sier Boberg. Som i snakkende stund er i ferd med å sette opp startboden.

Satser internasjonalt

Boberg har regnet ut at de vil trenge 35 000 mennesker i året for å holde stafetten i gang. Det gjør ham ikke mindre optimistisk:

- Dette er helt klart en stafett som kan komme til å vare i flere år! Grunnen til at vi har valgt et engelsk navn, er at vi satser på at dette skal bli kjent internasjonalt, forteller han.

Det går nemlig an å booke langt inn i fremtiden. På den måten blir det mulig å legge innsatsen til Norges-ferien...

- Og så får folk en fin t-skjorte som bevis på at de har vært med, sier Boberg.

Her kan du melde deg på.

LØP INN PENGER: Nå kan du løpe penger inn i kassa til veldedige organisasjoner.