HÅNDPLUKKEDE: Kadhafis halliker har plukket ut flere titalls jomfruer som utgjør Kadhafis livgarde. Grunnen til at det bare er kvinner, skal være fordi Kadhafi ikke stoler på menn.
HÅNDPLUKKEDE: Kadhafis halliker har plukket ut flere titalls jomfruer som utgjør Kadhafis livgarde. Grunnen til at det bare er kvinner, skal være fordi Kadhafi ikke stoler på menn.Vis mer

Vil Kadhafis harem følge ham i døden?

Kadhafis personlige livgarde består utelukkende av kvinner som har lovet å ofre livet for å beskytte ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muammar Kadhafis 42 år lange jerngrep på Libya er iferd med å slippe taket. Flere eksperter mener han nå befinner seg i en bunker langt under sitt utbombede hovedkvarter i Tripoli, mens opprørerne kontrollerer 90 prosent av landet.

Mange diktatorer er kjent for sine eksentriske trekk og Kadhafi er definitivt ikke noe unntak. Den 69 år gamle herskeren er forfengelig til det parodiske, brutal og han elsker kvinner. Mange kvinner.

Kadhafi har i årevis omgitt seg med en livgarde som består utelukkende av kvinner. Tallet på livvakter er ukjent, men på sine utenlandsturer før årets problemer satte inn, tok han gjerne med seg 40 kvinnelige livvakter i et følge på 300 personer. Livgarden går under navnet «De 72 vakre» eller «De skjønne morderne» og forlater aldri sin herre, skriver magasinet Blitz.

Lovet troskap til døden Kvinnene, som er rekruttert av Kadhafis egne halliker, har lovet troskap til døden og skal beskytte diktatoren døgnet rundt.

LIVVAKT: En av Kadhafis livvakter. Bildet er tatt i 2003, da hun ble nektet adgang til et møte i Den arabiske liga. Foto: Aladin Abdel Naby/Reuters
LIVVAKT: En av Kadhafis livvakter. Bildet er tatt i 2003, da hun ble nektet adgang til et møte i Den arabiske liga. Foto: Aladin Abdel Naby/Reuters Vis mer

I 1998 ble Kadhafis favorittlivvakt, Aisha, drept i et attentatforsøk. Hun kastet seg over Kadhafi og stoppet kulene som var ment å drepe Libyas diktator. Kadhafi ble rørt av patriotismen til livvakten som ofret livet og ga to millioner dollar til hennes familie som kompensasjon.

Kadhafi selv har sagt at han er som en far for sine kvinnelige livvakter, men en tidligere livvakt har fortalt at kvinnene ser på Kadhafi som sin ektemann og deres eneste kjærlighet i verden.

- Selv om huden hans har begynt å aldres litt, er Kadhafi evig ung. Han tilfredsstilte alltid sine kvinner fullstendig og gjorde dem lykkelige med sin lidenskapelige elskov, sier en tidligere livvakt, ifølge magasinet Blitz.

Kan følge ham i bunkersen I tillegg til et kobbel av kvinnelige livvakter, hadde Kadhafi også en rekke private bordeller i Libya, inntil opprøret begynte i våres.

Dagbladet besøkte et av bordellene i Benghazi, etter at opprørerne hadde plyndret det. Prostitusjon er strengt forbudt i Libya, men noen er som kjent likere enn andre.

Sittende i sin bunker har Kadhafi uansett ingen tilgang til sine bordeller, men ingen har hørt noe om at hans livgarde har sviktet så langt. De kvinnelige livvaktene, kjent for å være tungt bevæpnet og sove sammen med ham i beduinteltet, kan ende med å følge ham i døden.