Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kalle hjem norske bombefly i juni

Men SVs landsstyre opprettholder støtten til FN-operasjonen i Libya.

KALLER HJEM: SV-leder Kristin Halvorsen slutter seg til landsstyrets uttalelse om å kalle hjem norske bombefly fra Libya. Foto: Erlend Aas / Scanpix
KALLER HJEM: SV-leder Kristin Halvorsen slutter seg til landsstyrets uttalelse om å kalle hjem norske bombefly fra Libya. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterke krefter i partiet mente at de militære hadde gått ut over mandatet om å beskytte sivilbefolkningen og ville kalle hjem norske styrker umiddelbart.

Lørdag vedtok landsstyret imidlertid å opprettholde Norges bidrag, men de ønsker snarest mulig å få i gang politiske løsninger. Norge har bundet sine fly til tre måneders aksjon i Libya.

«Norge bør avslutte sitt kampflybidrag når perioden utløper, med mindre regjeringen vurderer at flyene skal kalles hjem tidligere,» heter det i uttalelsen. Kristin Halvorsen er fornøyd med kompromisset.

- Partiet har helt klart støttet Sikkerhetsrådets resolusjon og dermed det militære bidraget. Men jeg er sikker på at de aller fleste håper at denne aksjonen kan være unødvendig så raskt som mulig, sier Halvorsen til NTB.

Kun Nord-Trøndelags representant stemte imot uttalelsen. SV mener Norge må være en aktiv pådriver i et fredsinitiativ. De vil avvise alle forslag til bakkestyrker og øke innsatsen innen bistand, flyktninghjelp og demokratibygging.

Senterpartiets nestleder Trygve Slagsvold Vedum tok i et intervju med Aftenposten.no lørdag også til orde for andre norske bidrag enn militære.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media