Vil kappe hodet av Gjest Baardsen

Sinte sogndøler ringer lokalavisa og truer med å kutte hodet av Gjest Baardsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En granittstatue av mestertyven og utbryterkongen Gjest Baardsen har utløst sinne i Sogndal. Flere har ringt til lokalavisen og truet med å kappe hodet av statuen og tippe resten av den på fjorden.

Statuen, som er laget av kunstneren Stig Eikaas, ble avduket med stor festivitas sist lørdag. Den viser en omfangsrik person sittende på en benk. Nedsettende karakteristikker har ikke latt vente på seg.

Personer som Sogn Avis har snakket med sier at statuen ser ut som en snømann som sitter på do. Andre har karakterisert den som en krysning mellom en Bamsemums og en Teletubbie-dukke. De som har uttalt seg til lokalavisen i sakens anledning mener alle at statuen ikke er pen, at den har lite eller ingenting å gjøre med Sogndals mest kjente person, Gjest Baardsen, og at det bare er fotlenken i stål som gir assosiasjoner til mestertyven og utbryterkongen.

At kunstneren bak skulpturen, Stig Eikaas, er sønn til kunstneren og kunstprofessoren Ludvig Eikaas i Sunnfjord, blir også trukket fram i den opphissede diskusjonen om det nye monumentet i Sogndal. Bjørn Rune Nondal, såkalt frikunstner i Sogndal, sier at det er tydelig at det er Ludvig Eikaas som har sittet modell for statuen. Han mener at ansiktstrekkene på statuen klart viser det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer