Vil kapre jentene

NTNU inviterte i går over 200 jenter på gratistur til Trondheim. Ine-Therese (19) og Ellen (20) er to av jentene skal få opp jentesnittet på studier for marinteknikk på NTNU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM: Kampen om jentestudentene er knallhard. Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet(NTNU) graver dypt i pengesekken for å kapre flere jenter. Gratis reise, opphold og festligheter skal forhåpentligvis sikre at jentene takker ja til studieplassen.

- Jeg synes havet, og alle mulighetene havet gir, er spennende. Tenk så mye teknologi som kan knyttes til havet, sier en engasjert Ellen Ombler (20).

Hun tok i går turen fra Oslo til Trondheim for å delta på Jentedagen 2006.

Ikke i tvil

Alle jenter som er blitt tilbudt plass på sivilingeniør- og realfagsstudier, er blitt invitert til Jentedagen. I alt 227 jenter innvaderte universitetet i går. NTNU har i flere år samarbeidet med næringslivet som presser på for å øke jenteandelen ved realfagstudiene.

- Dette er et kjempebra tilbud. Nå har vi møtt noen av medstudentene våre, og det blir ikke så skummelt å møte opp første skoledag, sier Ellen, som ikke er i tvil om at hun skal starte på marinteknikk:

- Jeg har bare fått mer lyst etter denne dagen, sier hun.

NTNU har svært god erfaring med å samle jentene før studiestart.

MARINTEKNIKK: Ine-Therese Binner (19) og Ellen Ombler (20) starter snart en femårig utdanning. FOTO: Tom E. Østhuus
MARINTEKNIKK: Ine-Therese Binner (19) og Ellen Ombler (20) starter snart en femårig utdanning. FOTO: Tom E. Østhuus Vis mer

Ettertraktet

- Ifjor takket 92 prosent av jentene som var på Jentedagen ja til plassen, sier avdelingsingeniør Randi Sæther ved fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi.

Ine-Therese Binner (19) kommer rett fra videregående i Bergen. Hun tror studiet vil sikre henne jobb om fem år, når hun er ferdig.

- Jenter er ettertraktet, fordi vi er såpass få, sier Ine-Therese.

Og 19-åringen er ikke redd for at guttene, som utgjør 75 prosent av studentene på marinteknikk, skal ta helt styringen:

- Da skal vi vise dem! lover hun.