- Vil kapre tankbiler

Amerikanske sikkerhetseksperter mener al-Qaeda forbereder nye angrep i forbindelse med fireårsdagen for 11.september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Terrorister har planer om å kapre en tankbil fylt med brennstoff og kjøre den inn i en bensintank, ifølge en fortrolig sikkerhetsrapport. Her kan du lese rapporten.

Målet til terrorangrepet er å få den amerikanske økonomien til å kollapse.

Storbyene utsatt

Det er den britiske avisa The Sunday Times har fått tilgang til rapporten skrevet av det amerikanske departementet for sikkerhet.

Rapporten advarer mot angrep mot amerikanske storbyer - særlig New York, Chicago og Los Angeles, i tillegg til London.

De amerikanske myndighetene har sendt en advarsel om mulige angrep på tankvogner til lokale politimyndigheter og firmaer som transporterer brennstoff.

Signal

I den amerikanske rapporten vises det til at terroristen Khalid Sheikh Mohammedunder under avhør har sagt at han har laget planer om angrep mot bensintanker. Mohammedunder menes å være en av hjernenene bak 11. september-angrepene.

Selve angrepet skal utføres av lokale Al-Qaeda-grupper, som er klare til å utføre angrepene når de får ordre.

Nå spekuleres det i om et videoopptak av Al Qaeda-lederen Ayman al-Zawahiri, er et signal til de lokale terroristene om sette i gang planen.

Bruken av bensintankvogner som mobile bomber er ikke en ny oppfinnelse hos Al Qaeda. Den er utprøvd av terrornettverk i Midtøsten.

Også det britiske transportministeriet har valgt å stramme sikkerheten rundt britiske tankvogner.

<B>PLANER:</B> Forbereder terrorlederen bin Laden nye angrep på USAs storbyer? Amerikanske sikkerhetseksperter mener det.