Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kartlegge pengebruk på flyktninger

Norge bruker hvert år sju milliarder kroner på flyktningtilskudd i norske kommuner, men verken kommunene eller staten aner noe om hvordan det går med å få flyktningene ut i jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svært mange flyktninger ender opp som sosialklienter, noe som er dyrt for kommunene.

- Verken staten eller kommunene har en systematisk oversikt over hvordan det går med flyktninger etter fem år, sier regiondirektør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Ingrid Sætre, til NRK.

Statistisk sentralbyrå ser på effekten av opplæringsprogrammet ett år etter at det er avsluttet. Da er rundt 10 prosent flere i jobb enn året før. IMDI ønsker en sjekk etter fem og ti år også.

- Det er noe vi savner, for vi ser at det tar tid før mange er ferdig både med opplæring og faktisk har fått seg en jobb, sier Sætre.

IMDi opplyser at det neste år skal settes i gang en større levekårsundersøkelse blant innvandrere her i landet.

- Vi ser at for mange tar mer enn to år å komme i jobb. Hadde det vært målinger etter fem og ti år, ville det i større grad vist om kommunene lykkes med tiltakene de setter i gang, sier Sætre.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook