Vil kaste bilen ut av Oslo sentrum

Det skal gjøre Oslo til en ledende klimaby, mener de rødgrønne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hvis det blir rødgrønt flertall i Oslo etter kommunevalget, ønsker Ap og SV å stenge bykjernen for biltrafikk innenfor Ring 1. Det skal gjøre Oslo til en ledende klimaby.

Går det som partiene ønsker skal privatbiler ikke få kjøre innenfor Ring 1, skriver Dagsavisen.

- Klimatrusselen gjør at vi må tenke og oppføre oss annerledes. Vi kan ikke ta med oss bilen overalt, sier byrådslederkandidat Rune Gerhardsen.

Han mener at et bilfritt sentrum både vil skape et bedre sentrum for byens innbyggere og for dem som besøker byen, samt at det kan påvirke folks holdninger til bilbruk.

Planen er at hyppigere og billigere kollektivtrafikk skal transportere folk gjennom sentrum. Arbeiderpartiet vil også sette i gang en ny sentrumsring på, trikken.

Utrykningsbiler, varetransport, taxier og biler med funksjonshemmede skal fortsatt få kjøre i sentrum.

(NTB)

BILFRITT HER? Skal det bli bilfritt sentrum i Oslo? På bildet ser vi Stortorvet i Oslo. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
BILFRITT HER? Skal det bli bilfritt sentrum i Oslo? På bildet ser vi Stortorvet i Oslo. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer