Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kaste imamen i Urtegata

En gruppe som hevder de representerer 1000 medlemmer har dannet et nytt «styre».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen av partene som sloss i moskeen til Central Jamaat-e-Ahl-e Sunnat for litt over en uke siden, er med i det nye «styret». Målet er å kaste det sittende, lovlig valgte styret og skaffe en ny imam.

- Vi er ikke en part i den pågående konflikten, men når politiet måtte holde vakt utnefor moskeen og mediene skriver om konfliktene, så ble vi nødt til å gripe inn, sier Raja Javed Iqbal, nestleder og talsperson for det nye styret, til Aftenposten.

I en aksjon fredag samlet rundt 50 menn seg for å regelrett kuppe makten. De har alle vært medlemmer av menigheten i mange år og gjennom sine klaner og familier representerer de rundt 1000 av de 5000 medlemmene. I dag skal kuppmakerne møte det sittende styret, og mandag vil de sende skriftlig melding til Fylkesmannen i Oslo og Akershus, og til politiet. Samtidig oppfordrer de den sittende imamen, Nehamt Ali Shah, til å gå av.

Det nye «styret» ønsker å gjennomføre et demokratisk styrevalg etter tre måneder.

Det sittende styret, og omamen, er utpekt av et råd av rundt 40 eldre og fremstående medlemmer av menigheten. Vanlige medlemmer har ikke stemmerett. Det er dette rådet kuppmakerne ønsker å nedlegge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!