Vil kaste innvandrerne ut av Norge

I utkanten av Carl I. Hagen-land arbeider eks-Frp-eren Oddbjørn Jonstad fra Oppegård med å bygge opp Norsk Folkeparti. Partiets hovedmål er å kaste alle innvandrere ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjengdrap og en voksende folkerasisme gir partiet vind i seilene. Til høstens stortingsvalg stiller Jonstad liste i flere fylker.

Selv om han tar sterkt avstand fra nynazistene og det gruoppvekkende drapet på Holmlia sist helg, lar han sitt eget partis ungdomsbevegelse, Nasjonal Ungdom, drive en debattside som stinker av rasehat og vulgære ytringer rettet mot mennesker med mørkere hudfarge.

Mørkebrunt

Oddbjørn Jonstad, som ble ekskludert fra Frp i 1999, ønsker ikke å svare så grundig på spørsmål om hvilke grupper som står bak Nasjonalt Folkeparti (NFP). Han nøyer seg med å vise til at NFP i fjor slo seg sammen med NasjonalAlliansen, en underlig koalisjon sammensatt av diverse høyreekstreme og rasistiske bevegelser.

Partiavisa Fremtid skriver at følgende partier og organisasjoner nå står bak NFP: Hvit Valgallianse (Jack Erik Kjuus), Hvit Ungdom, Forente Nasjonalister, restene av Norge Mot Innvandring (i sin tid stiftet av Arne Myrdal) og Urfolks Landsforening. I tillegg har en rekke lokale grupper, uavhengige nasjonalister og utbrytere fra Harald Trefalls Fedrelandspartiet slått følge inn i det nye partiet.

Frp neste

Nå står Fremskrittspartiet for tur, sier Oddbjørn Jonstad til Dagbladet. Sist helg var han på medlems-fisketur på årsmøtet i Oslo Frp.

- Jeg snakket med en mengde misfornøyde Frp-ere. Flere sa de ville melde seg ut på grunn av Carl I. Hagens aksjon i partiet. De føler de har mistet det partiet de meldte seg inn i. Nå ser de en sjanse i Norsk Folkeparti. Vi er i dag det eneste partiet som setter nordmenn først.

- Kampsak nummer én er innvandring. Nummer to er kriminalitetsutviklingen. Vi ser at de to sakene henger sammen, sier Jonstad.

<B>VIL PÅ STORTINGET: Det ekskluderte Frp-medlemmet Oddbjørn Jonstad er nå leder i det høyreekstremistiske Norsk Folkeparti. Til høsten stiller partiet med lister i en rekke fylker.