Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kaste moren ut av retten

Wenche Farstads sønn Kim Eirik ble drept bare seks år gammel. Når rettssaken starter i morgen vil tiltalte kaste moren ut av rettslokalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smøla-saken rystet Norge. Seks år gamle Kim Eirik Salmela Farstad forsvant hjemmefra 1. juni i fjor, og kom aldri hjem igjen. En 25 år gammel kvinne i nabolaget er tiltalt for å ha tatt livet av gutten. Forsvarer Steinar Wiik Sørvik mener det dreier seg om et uhell under lek, i verste fall et uaktsomt drap. Advokaten mener at hans klient ikke er strafferettslig tilregnelig, og at hun er et barn i en voksen kropp, melder NTB. Akkurat det er førstestatsadvokat Jan Hoel i Møre og Romsdal uenig i.

Vil nekte adgang

Noe av det første Nordmøre Herredsrett må gjøre når saken starter opp mandag er å ta stilling til om Wenche Farstad skal få være tilstede i rettssalen. Wiik Sørvik har kommet med en skriftlig anmodning til dommeren der han ber om at Kim Eiriks mor ikke får være til stede i rettssalen når den drapstiltalte kvinnen skal forklare seg. Forsvareren ønsker heller ikke moren tilstede ved en eventuell befaring på åstedet.

Wenche Farstad har flere ganger sagt at hun vil være tilstede i rettssalen, selv om hun vet at det vil være en enorm påkjenning.

Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om inntil fem års sikring av 25-åringen, og det er tatt forbehold om erstatning til guttens foreldre, ifølge NTB.

Kim Eirik led av en hjertesykdom, og forsvarer Wiik Sørvik mener kvinnen kunne unngått en drapstiltale ved å tilkalle lege. I stedet skal hun ha gjemt den døde gutten, og latt som ingenting under leteaksjonen. En hjertespesialist fra Haukeland har avvist at hjertesykdommen kan være dødsårsaken.

VIL DELTA: Wenche Farstad (t.h) og Kim Eiriks far.
Hele Norges coronakart