Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kaste somaliere ut av Norge

Demokratenes Vidar Kleppe og Jan Simonsen vil fremme forslag i Stortinget om å kaste somaliere ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det somaliske miljøet er belastet med kriminalitet, vold og mord. Og det er en kjensgjerning som norske myndigheter og norske politikere nå er nødt til å ta fatt i, sier partileder Vidar Kleppe til Fædrelandsvennen.

Partiet Demokratene mener somaliere i Norge er kriminelle og misbruker reglene for oppholdstillatelse. Derfor vil partileder Kleppe og nestleder og stortingsrepresentant Jan Simonsen fremme forslag i Stortinget om å kaste de fleste somaliere ut av landet.

Elvis Noveso i African Cultural Awareness mener demokratenes utspill er rasistisk og øker fremmedfrykten blant nordmenn.

- Slike uttalelser er med på å øke den pågående mobbingen mot det somaliske miljøet i Norge. Dessuten synes jeg det er farlig at en stortingsrepresentant er med på å spre fordommer blant nordmenn ved å komme med slike utspill. Det gir næring til den rasismen som finnes blant enkelte nordmenn, sier Noveso til Fædrelandsvennen.

Men han tror ikke nordmenn flest tar utspillet fra Kleppe alvorlig.

(NTB)

STERKE ORD: Vidar Kleppe (t.v.) og Jan Simonsen beskyldes for rasisme av Elvis Noveso i African Cultural Awareness.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media