Vil kaste SV ut av regjeringen

I Ap-bastionen Årdal vil de ha Jens alene ved roret.

HELST ALENE: - Regjeringen har ikke gjort en god nok jobb i industripolitikken, men dette er ikke Ap sin skyld. For industrien tror jeg det ville vært bedre om Ap hadde regjert alene, sier leder for Årdal Ap Hilmar Høl til Dagbladet. Foto: LARS LINDQVIST
HELST ALENE: - Regjeringen har ikke gjort en god nok jobb i industripolitikken, men dette er ikke Ap sin skyld. For industrien tror jeg det ville vært bedre om Ap hadde regjert alene, sier leder for Årdal Ap Hilmar Høl til Dagbladet. Foto: LARS LINDQVIST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRDAL(Dagbladet.no): - Jeg har stemt Ap i alle år. Men i år får de ikke min stemme. De har ikke holdt løftene til oss vanlige arbeidere, sier industriarbeider, Stein Brun (60), til Dagbladet. Han har jobbet ved Årdal metallverk i 43 år. Ingen steder er Arbeiderpartiet større. I lokalvalget i 2007 fikk partiet 77, 5 prosent av stemmene. Det er det beste resultatet i partiets 122 år lange historie. Ettpartistaten- Dette er jo en ettpartistat, sier leder for Årdal Ap, Hilmar Høl (40) til Dagbladet. For selv om det var tyskerne som grunnla metallverket, er det noen helt andre som får æren for at Årdal ble et levende lokalsamfunn.

- På mange måter var det Arbeiderpartiet som bygde Årdal, sier Høl.

- Før var det jo nesten slik at man måtte ha partiboka i orden for å få arbeid her, sier Hydro-arbeider, Ørjan Loftheim (37).

Hjerte av metallHvis Årdal har et hjerte, er det metallverket. Blant de 5600 innbyggerne jobber 785 ved smelteverket. Men hjerte slår ikke like hardt som det pleide. På grunn av den internasjonale finanskrisen har et overskudd på 163 millioner kroner i 2008 blitt snudd til et underskudd på 124 millioner i første kvartal 2009. Det er nedgang på hele 295 millioner kroner. - Dette er dramatiske tall, sier fungerende metallverk-sjef, Arne Werge-Olsen. Før sommeren ble det klart at hele 120 ansatte må gå som et ledd i en omstillingsprosess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer