Vil kaste ut asylsøkere som ikke vil leve som nordmenn

Frp vil nekte asylsøkere som ikke vil leve som nordmenn permanent oppholdstillatelse

STRENGE KRAV: Stortingsrepresentant, og Frp's innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen med utspill om lovendringer for invandrere. Foto: Jacques Hvistendahl
STRENGE KRAV: Stortingsrepresentant, og Frp's innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen med utspill om lovendringer for invandrere. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Morten Ørsal Johansen, Frp's innvandringspolitiske talsmann, vil nekte asylsøkere — som ikke vil følge norske regler — permanent oppholdstillatelse.

Sammen med sine partikolleger Gjermund Hagesæter og Åge Starheim har Ørsal Johansen fått full støtte fra partiets ledelse og stortingsgruppe, til å kreve at kraftige innstramminger før asylsøkere får permanent oppholdstillatelse.

- Det er en kjensgjerning at flere asylsøkere ikke ønsker å bli en del av det norske samfunnet. De som ikke ønsker det, ikke vil jobbe og ikke lære seg norsk skal heller ikke få permanent oppholdstillatelse, sier Ørsal Johansen til Dagbladet.

- Frivillig å komme hit - Kriminelle skal ut av landet uansett. De vil vi ikke ha her!

- Asylsøkere som har gjeld til det offentlige — som de som ikke betaler barnebidrag — skal heller ikke få permanent oppholdstillatelse. Det er frivillig å komme til Norge, men det forplikter, sier Ørsal Johansen.

Frp-politikeren mener det er helt nødvendig å sette krav til asylsøkere som skal få bli i Norge.

- For å ta et eksempel: En kvinne som nekter å ta en jobb fordi hun ikke kan bruke burka i jobben, får ta konsekvensen av det. De som ikke vil jobbe, skal heller ikke få permanent oppholdstillatelse, sier Ørsal Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer