<strong>MICROSOFT:</strong> Flere investorer vil å bytte ut styreleder i Microsoft, William Henry «Bill» Gates III. Foto: Mette Randem
MICROSOFT: Flere investorer vil å bytte ut styreleder i Microsoft, William Henry «Bill» Gates III. Foto: Mette Randem Vis mer

Vil kaste ut Bill Gates

Tre investorer mener det er på tide at IT-giganten skifter ut styrelederen i Microsoft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): Det at Microsoft-gründer Bill Gates anses som en av de mest respekterte og innflytelsesrike innen IT og teknologi, stopper ikke investorer fra å ønske å bytte han ut.

Investorene lobber Ifølge cnbc driver nå tre av Microsofts investorer lobbyvirksomhet for å få styret til å bytte ut styreformannen, Bill Gates.

Microsoft-sjef Steve Ballmer har i en årrekke vært under press for å bedre selskapets inntjening, men dette skal være første gang investorer vil bytte ut Gates.

Investorene skal være bekymret for at Gates styreverv er til hinder for nytenkning, og valg av nye strategier for selskapet.

Gates eier 4,5 prosent De tre investorene sitter på i overkant av fem prosent av aksjekapitalen i Microsoft, og det regnes som lite sannsynlig at de vil få gjennomslag hos resten av styret.

Gates sitter dessuten på 4,5 prosent av aksjebeholdningen, og er største enheltaksjonær i Microsoft.

4. mest verdifulle Microsoft har steget over 5 prosent på Nasdaq den siste månedene og over 25 prosent siden nyttår. Det verdsetter selskapet til 277 milliarder doller, tilsvarende 1.665 milliarder kroner. Bare Google, ExxonMobil og Apple har en høyere børsverdi.

Flere nyheter Dette skulle normalt gitt høyere strømpris nå
Rentedommen er klar
TV: Se flyet nødlande på motorveien

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer