Vil kaste ut drapstruet barnefamilie

Utlendingsnemnda vil kaste ut en drapstruet pakistansk småbarnsfamilie selv om FN har bedt Norge om å vente med utkastelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NESODDEN/OSLO (Dagbladet): Nemndleder Bjørn Vagle i utlendingsnemnda har iverksatt utkastelsen og vil ikke ta hensyn til anmodningen fra FNs torturkomité.

-  Det er av sterke innvandringspolitiske hensyn. Enhver asylsøker som måtte finne på å bringe saken inn for FNs torturkomité kan da få utsatt utvisningen, kanskje i et par år. Samtidig er dette bare en anmodning fra FN og intet annet, sier Vagle til Akershus Amtstidende.

Men i et brev til utlendingsnemnda ber Sivilombudsmannen om redegjørelse for hvorfor ikke en slik anmodning følges. Sivilombudsmannen presiserer også at Norge må respektere Torturkomiteens endelige avgjørelse i saken.

-  Vi kom til Norge for å få rettferdighet, men er blitt behandlet som kriminelle av norske myndigheter, sier familiefaren Nadeem Dar (42) gråtkvalt da Dagbladet møter ham på asylmottaket på Nesodden.

Han har i over to år kjempet for å få bli i Norge og klagde derfor saken inn til FN. Nå sitter familien og venter på svar om utsettelse av utkastelsen, slik at de kan få tatt opp saken for norsk rett.

Risikerer dødsstraff

Dar er anmeldt for blasfemi i hjemlandet. Broren Mansoor Dar forteller Dagbladet at en fetter ble banket opp av ukjente gjerningsmenn for tre dager siden i hjembyen Farookabad i Pakistan. De spurte etter Nadeem. Dar risikerer å bli pisket, fengslet eller dødsdømt dersom han blir sendt tilbake, skriver høyesterettsadvokat Mian Shabaz Ali i Pakistan i et brev til den norske advokaten hans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.