Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kaste ut kommersielle barnevernsaktører

Alle private barnevernsbedrifter, som står for en tredel av tilbudet i Oslo, skal nå bort, ifølge en ny avtale mellom byrådet i Oslo og fagbevegelsen.

OPPVEKSTBYRÅD: Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) vil ha alle kommersielle ut av barnevernet i Oslo innen 30. juni 2021. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OPPVEKSTBYRÅD: Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) vil ha alle kommersielle ut av barnevernet i Oslo innen 30. juni 2021. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) lover at alle kommersielle skal ut av Oslos barnevern innen 2021. Hun har satt 30. juni om to år som tidsfrist om de rødgrønne får fornyet tillit i hovedstaden, skriver Klassekampen.

I dag er 55 av de 158 plassene som finnes på barnevernsinstitusjoner i Oslo drevet av kommersielle aktører.

Fagforbundet og Fellesorganisasjonen har etter lange forhandlinger blitt enige med byrådet og gått med på fire prinsipper for utviklingen av et profittfritt barnevern. De har også sagt at de vil vurdere alternative turnuser som de tidligere har avvist.

- Dette er historisk enighet vi har kommet til, sier Thorkildsen til avisa.

Hun mener barnevernet er i en tillitskrise og mener deler av løsningen kan være å kvitte seg med kommersielle drivere.

- At noen kan stille spørsmål ved om inntjeningshensyn veier tyngre enn barnets beste, gjør at vi alle burde tenke oss om, sier hun, til avisa.

Det er foreløpig ikke klart hvordan alt skal løses juridisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling