Vil kaste ut StatoilHydro

Venstre vil gjøre olje- og energidepartementet om til et klimadepartement og kaste ut StatoilHydro dersom de kommer i regjering.

KLIMADEPARTEMENT: Venstre vil jobbe hardt for å gjøre om olje-og energidepartementet til et departement for klima og fornybar energi. StatoilHydro og de andre oljeselskapene må flyttes over til Næringsdepartementet, mener Venstre-leder Lars Sponheim. Foto: Scanpix
KLIMADEPARTEMENT: Venstre vil jobbe hardt for å gjøre om olje-og energidepartementet til et departement for klima og fornybar energi. StatoilHydro og de andre oljeselskapene må flyttes over til Næringsdepartementet, mener Venstre-leder Lars Sponheim. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Vi når ikke lavutslippsamfunnet uten en total omlegging av energipolitikken. Et departement som er opptatt av å optimalisere StatoilHydros interesser, vil ikke klare det, sier Venstre-leder Lars Sponheim til Dagbladet.Derfor vil han flytte oljeselskapene og oljeinteressene til næringsdepartementet sammen med de andre selskapene staten eier eller er medeier i.

Nødvendig opprydning- Da skiller vi mellom selskapenes eierinteresser og staten som myndighet. I dag er rollene sauset sammen. Departementet sitter på begge sider av bordet. Her trengs en opprydning. Så lenge eierskapet til Statoil ligger her, blir fokuset å tjene mest mulig penger på oljeutvinning. I dag er olje- og energidepartementet et oljeutvinningsdepartement. Statoil-interessene må vekk, og vi må lage et departement med fokus på klima og fornybar energi, sier Sponheim.

I dag har olje- og energidepartementet ansvar for å ivareta statens direkte økonomiske engasjement (SDØE), statens eierandeler i StatoilHydro ASA, Petoro AS og Gassco AS. I tillegg har Olje- og energidepartementet ansvaret for Statens petroleumsforsikringsfond.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer