Cohen om Giuliani-ransakelsen:

- Vil kastes under bussen

Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, sparer ikke på kruttet etter at føderale agenter ransaket eiendommer til Trumps nåværende advokat, Rudy Giuliani, onsdag. Nå er det hans tur til å smake ekspresidentens vrede, mener han.

I HARDT VÆR: Donald Trumps advokat, Rudy Giulianie, etterforskes. Føderale agenter ransaket onsdag 28. april boligen og kontoret hans. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Føderale agenter i New York ransaket onsdag boligen og kontoret til ekspresident Donald Trumps advokat Rudy Giuliani.

Giuliani har vært etterforsket i flere år for sine forretninger i USA, for sine kontakter med Ukraina og for mulige brudd på lobbylovgivningen. Det skal være i denne forbindelsen ransakingen fant sted.

Like etter forsøkte han imidlertid å dysse ned fokuset på det hele.

- De har ikke villet si til meg hva de ser etter i to år, sa han på Fox News-programmet «Tucker Carlson Tonight», ifølge AP.

Han sa at ransakelsen involverte sju FBI-agenter og var unødvendig fordi han tidligere har tilbudt myndighetene hans «elektroniske enheter og å snakke med dem».

Giulianis advokat Robert Costello skal også ha foreslått møter mellom etterforskerne og hans klient, uten hell. Det kunne ha avslørt detaljer rundt etterforskningen, skriver AP.

Det kan også stilles spørsmål ved om enhetene som Giuliani skal ha tilbudt å gi fra seg, ikke hadde vært fiksert og ryddet for potensielle bevis.

- De kommer ikke til å stoppe meg

Etterforskerne har i stor grad konsentrert seg om å avdekke hvorvidt Giuliani drev ulovlig lobbyvirksomhet overfor Trump-administrasjonen i 2019 – på vegne av ukrainske tjenestemenn og oligarker. Ukrainerne skal samtidig ha bidratt i Giulianis jakt på uheldige opplysninger om Trumps politiske rivaler, blant andre daværende presidentkandidat Biden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer