- Det kom bare 20 personer. Men det hadde holdt om jeg stilte alene, sier Khalid Skah om demonstrasjonen hvor 10 000 personer skulle møte opp.
- Det kom bare 20 personer. Men det hadde holdt om jeg stilte alene, sier Khalid Skah om demonstrasjonen hvor 10 000 personer skulle møte opp.Vis mer

- Vil kidnappe barna tilbake

Kom med nye trusler før dagens demonstrasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Khalid skulle samle 10 000 mennesker til demonstrasjonen foran den norske ambassaden i Marokko.

Rolig - Det var en demonstrasjon her, men 10 000 demonstranter var det neppe, sier charge d'affaires Jan Dybfest ved den norske ambassaden i Rabat.

Han så demonstrasjonen fra vinduet i ambassaden, og regner snarere med at det sto 20 demonstranter foran ambassaden.

- I tillegg var det noe media til stede. Legger du til sikkerhetsvaktene befant det seg kanskje 40 personer utenfor. De kom mot ambassaden med bannere og flagg, men alt foregikk rolig og ingen forsøkte å trenge seg inn i ambassaden, sier Dybfest.

- De kom med bannere og ropte noen slagord. Vi jobber nå med å oversette det som ble sagt.

Ønsket ikke telle Skah vil ikke si hvor mange som var på demonstrasjonen.

- Det ville holdt masse om jeg kom dit alene. Men mange ble stoppet før de kom fram til demonstrasjonen. Norsk UD ba om sikkerhetsstyrker utenfor ambassaden, hevder Skah.

- De fremmøtte ble sjokkert over å se at det var folk som var med på disse aksjonene som kommer fra det norske utenriksdepartementet og hæren. Dette er ikke måten å håndtere en familiesak på.

Konspirasjon - Dette er en markering mot rasisme og at norske myndigheter har kidnappet barna mine, sier Skah til Dagbladet.

Han kommer med harde angrep på Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre og den han opplever som en konspirasjon mot ham.

- Aksjonen der de hentet barna mine er organisert kriminalitet av norske myndigheter. De brukte både hæren og diplomatiet, hevder Skah.

I dag er det rundt ett år siden de to barna han har sammen med Anne Cecilie Hopstock ble hentet ut av huset sitt i Marokkos hovedstad Rabat, der den olympiske mesteren bor.

I følge Hopstocks advokat Marte Svarstad Bordtkob, ble dommen i barnefordelings- saken rettskraftig i mars i år. Skah tapte omsorgsretten til sin ekskone i Oslo tingrett i desember 2008, og valgte å ikke anke da den ble forkynt gjennom hans norske advokat.

Kidnappe tilbake Skah truer nå med å sende personer til Norge for å kidnappe barna og sette dem på et fly til Markokko.

- Jeg vil gjøre hva som helst for å få barna mine tilbake. Blant annet vil jeg sende folk som kan gjøre det samme, altså ta dem med fra Norge til Markokko, sier Skah.

- Jeg vil leie folk som hater Norge og som kan tenke seg å gjøre jobben. De vil hente barna mine tilbake til Marokko, sier han.

Han vil ikke gi noe tidspunkt for når bekjente reiser til Norge for å kidnappe barna hans, men lover at det vil skje.

- Dette er en lang kamp, men jeg lover at det vil skje.

- Barna er manipulert Barna har i intervjuer med norsk media uttrykt glede over å være tilbake i Norge. Dette avviser Skah. Han mener at barnas uttalelser om at de vil bo i Norge er manipulasjon.

- De har blitt lært opp til dette av norske agenter. Det er selvfølgelig et problem mellom meg og moren, men de har hatt et normalt liv her.