Vil kjempe for å hindre dødsstraff

Far til Tjostolv Moland vil prøve alle kanaler for å unngå at sønnen blir drept i Kongo. - Dødsstraff blir det samme som mord, sier han.

BEKYMRET: Knut Moland, far til drapstiltalte Tjostolv Moland i Kongo, har ingen tro på rettssystemet i Kisangani. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
BEKYMRET: Knut Moland, far til drapstiltalte Tjostolv Moland i Kongo, har ingen tro på rettssystemet i Kisangani. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Far til drapstiltalte Tjostolv Moland (28) følger rettssaken i Kongo minutt for minutt via norske nettaviser. Dagbladet snakket med ham like etter at aktor i Kongo, Jacob Samwaka, la ned påstand om dødsstraff for sønnen hans og drapstiltalte Joshua French (27) i ettermiddag.- Hvis de får dødsstraff, er det mord og ingenting annet. Jeg vil kjempe i alle kanaler for å unngå at dette skjer, sier Knut Moland til Dagbladet.

BekymretHan gikk ut allerede på et tidlig tidspunkt og sa at han var overbevist om at det ble dødsstraff.- Nå går det kanskje som jeg fryktet. Men hvis kongolesiske myndigheter gjør dette, henretter de samtidig sine egne muligheter for å få penger. Likevel er jeg bekymret, sier Moland.

ErstatningskravI går ble det klart at staten Kongo krever 500 milliarder dollar - 3038 milliarder kroner - fra staten Norge og de tiltalte, fordi Moland og French angivelig har handlet på oppdrag fra Norge.Enka etter offeret har framsatt et samlet krav i retten på 17 millioner dollar.

I tillegg har vitnene som satt i bilen drapsdagen framsatt krav i retten på 10 millioner dollar hver. - Vanvittig- Disse summen er vanvittige og har ingenting med virkeligheten å gjøre. Kravene må komme ned på et nivå som Tjostolv og French kan klare å betale tilbake i løpet av livet, sier far Moland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer